(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Στο πλευρό των εργαζομένων της FINTEXPORT




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας
Στο πλευρό των εργαζομένων της FINTEXPORT
            Τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του εργοστασίου της FINTEXPORT μετέφερε αντιπροσωπεία της ΟΓΕ που βρέθηκε στον Άγιο Στέφανο το πρωί της Παρασκευής.
            Η αντιπρόεδρος της ΟΓΕ, Χριστίνα Σκαλούμπακα, μετέφερε τη στήριξη των συλλόγων και των ομάδων της ΟΓΕ στο δίκαιο αγώνα τους καθώς και μια συμβολική ενίσχυση 200 ευρώ για το απεργιακό τους ταμείο. «Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε», ανέφερε, «είναι πως εκτός από το ταξικό εργατικό κίνημα που παλεύει στο πλευρό σας, δίπλα σας έχετε και την ΟΓΕ». Τόνισε πως οι σύλλογοι και οι ομάδες θα μεταφέρουν τη φωνή των εργαζομένων σε δεκάδες γειτονιές και θα στηρίξουν με κάθε τρόπο τον αγώνα τους, καθώς «η ταξική αλληλεγγύη είναι το μεγάλο μας όπλο στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει». Ο πρόεδρος του σωματείου υπενθύμισε πως αύριο συμπληρώνεται ένας μήνας από τη μέρα που οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν την κατάληψη του εργοστασίου και ξεκαθάρισε πως ο αγώνας τους θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθούν.
            Στην προσπάθεια να πάρει η στήριξη των εργαζομένων συγκεκριμένη έμπρακτη μορφή, ο Σύλλογος Γυναικών και η Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου ήδη συγκέντρωσαν ένα μικρό ποσό το οποίο παρέδωσαν στους εργαζόμενους. Επίσης, η ΟΓΕ πρότεινε την πραγματοποίηση χριστουγεννιάτικης γιορτής για τα παιδιά των εργαζομένων στο χώρο του εργοστασίου. Η πρόταση έγινε δεκτή και ορίστηκε η ημερομηνία της γιορτής για τις 22 Δεκέμβρη. Όπως είπαν οι ίδιες οι εργαζόμενες, η πρωτοβουλία αυτή μπορεί να δώσει χαρά στα παιδιά τους, τη στιγμή που παραμένουν για 12 περίπου μήνες απλήρωτες και δεν μπορούν να τους προσφέρουν δώρα και διακοπές.
Αθήνα, 14/12/12
Το Γραφείο Τύπου
Της ΟΓΕ