(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ιδιοκτ. Φορτηγών: Η πλειοψηφία ανέστειλε την «απεργία διαρκείας» πριν καν ξεκινήσει


Ιδιοκτ. Φορτηγών: Η πλειοψηφία ανέστειλε την «απεργία διαρκείας» πριν καν ξεκινήσει


Με την ελπίδα ότι μπορεί να πείσουν την Τρόικα για το δίκαιο των αιτημάτων τους, αλλά και με πρόσχημα τις ανάγκες της «αγοράς» λόγω εορταστικής περιόδου, η συνδικαλιστική ηγεσία του Πανελληνίου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (Π.Σ.Χ.Ε.Μ.),ανέστειλε την προγραμματισμένη για σήμερα, Δευτέρα 10/12, απεργία διαρκείας του κλάδου, την ώρα που κυβέρνηση - ΕΕ συντρίβουν τους αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες.
Είχε προηγηθεί η συνάντηση του ΔΣ του Συνδικάτου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης το βράδυ της Παρασκευής, κατά την διάρκεια της οποίας υπήρξε κυβερνητική «δέσμευση» ότι θα «συνηγορήσει στις ιδιωτικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα διόδια, έτσι ώστε να μειωθεί το αντίτιμο των διοδίων» (!) όπως επίσης ότι θα... «κλείσει» ραντεβού με τους εκπροσώπους της Τρόικα, για να δοθεί η δυνατότητα στο ΔΣ του συνδικάτου να εκθέσει τα αιτήματα του κλάδου. Η στάση αυτή του υπουργείου δε, χαρακτηρίστηκε από τον πρόεδρο του Συνδικάτου Π. Σκουληκίδη «ως θετική εξέλιξη».
Υπενθυμίζουμε ότι με τις ρυθμίσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές, καταργούνται και οι τελευταίοι περιορισμοί που είχαν απομείνει στον κλάδο των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, αφού πλέον δίνεται η δυνατότητα σε εταιρείες να μισθώνουν για όσο διάστημα θέλουν, φορτηγά για τις μεταφορικές τους ανάγκες. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την τελευταία πράξη του σχεδίου της «απελευθέρωσης» που είχε ξεκινήσει από το 2010 και έρχεται σήμερα να δώσει τη χαριστική βολή στους μικρομεσαίους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους φορτηγατζήδες. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο αλλαγής στις συγκεκριμένες ρυθμίσεις, καθώς πρόκειται για «προαπαιτούμενο της Τρόικα».
Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ελαφρών Φορτηγών αποχώρησαν από την Γενική Συνέλευση του ΠΣΧΕΜ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί, «διαφωνώντας με το σκεπτικό και τις συντεχνιακές διεκδικήσεις που πρότειναν οι εκπρόσωποι των άλλων Ομοσπονδιών», ενώ προηγουμένως είχαν υπογραμμίσει «την ανάγκη συστράτευσης και συμμετοχής στη λαϊκή συμμαχία, μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ», ενώ τόνισαν ακόμη ότι «η επίθεση που γίνεται από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, είναι στοχευμένη και δεν επιτίθεται μόνο στα φορτηγά Δ.Χ. αλλά συνολικά στους αυτοαπασχολούμενους - μικροεπαγγελματίες και στον ελληνικό λαό».