(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Προκλητική απάντηση του υπ. Μεταφορών στο αίτημα για δωρεάν μεταφορά μαθητών, ανέργων, ΑμεΑ, συνταξιούχων




Την προκλητική απάντηση της αντιπεριφερειάρχη σε οικονομικά θέματα του υπουργείου Μεταφορών Νότιου Τομέα στο αίτημα των Επιτροπών Ανέργων και των Λαϊκών Επιτροπών των Νότιων Συνοικιών για δωρεάν κάρτα απεριόριστων διαδρομών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καταγγέλλουν οι επιτροπές. Το αίτημα αφορούσε τη δωρεάν μεταφορά για ανέργους, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, ΑΜΕΑ, συνταξιούχους και μείωση τιμής εισιτηρίου σε εργαζόμενους.


Ολόκληρο το κείμενο της καταγγελίας–απάντησης έχει ως εξής:


«Καταγγέλλουμε την προκλητική απάντηση της αντιπεριφερειάρχη σε οικονομικά θέματα του υπουργείου Μεταφορών Νότιου Τομέα στο αίτημα των Επιτροπών Ανέργων και των Λαϊκών Επιτροπών των Νότιων Συνοικιών για δωρεάν κάρτα απεριόριστων διαδρομών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για ανέργους, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, ΑΜΕΑ, συνταξιούχους, μείωση τιμής εισιτηρίου σε εργαζόμενους. Το εν λόγω υπουργείο είναι αρμόδιο για τα ΜΜΜ. Παρόλα αυτά στέλνει πάσα το αίτημά μας σε άλλα υπουργεία και φορείς λέγοντας ότι "Η περιφέρεια Αττικής δεν νομιμοποιεί ούτε παρέχει κάρτες απεριόριστων διαδρομών, την πολιτική της απαλλαγής των πολιτών από το κόμιστρο των εισιτηρίων την έχει η κυβέρνηση και οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο υπουργείο εργασίας και Κοιν. Ασφαλίσεων, Διεύθυνση προστασίας ΑΜΕΑ, ΟΑΕΔ και υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων". Με λίγα λόγια μας κοροϊδεύουν. Δεν δείχνουν τη στοιχειώδη διάθεση να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα χιλιάδων φτωχών οικογενειών που πλήττονται βάρβαρα από τα μνημόνιά τους και τα μέτρα τους.


Τη στιγμή που οι απολύσεις είναι καθημερινό φαινόμενο, η ανεργία αυξάνεται, οι οικογένειες των ανέργων έρχονται αντιμέτωπες με προβλήματα επιβίωσης (σίτιση, στέγαση, ρεύμα, φάρμακα), ακόμα και όσοι εργάζονται δύσκολα τα βγάζουν πέρα, την ίδια στιγμή τα υπουργεία της συγκυβέρνησης εμπαίζουν τους ανέργους. Μας ζητούν να ζητιανέψουμε από το ήδη κουτσουρεμένο, μετά τον προϋπολογισμό, πακέτο που θα δοθεί στον ΟΑΕΔ ή σε άλλους φορείς. Δεν δεχόμαστε τις κοροϊδίες τους! Γνωρίζουμε ότι ενώ όλο και περισσότερα παιδιά πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο ενώ για τους εργαζόμενους μειώνονται μισθοί και οι παροχές, από την άλλη η συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με τις ευλογίες της ΕΕ ετοιμάζουν νέα πακέτα για τους βιομήχανους ντόπιους και ξένους, τους τραπεζίτες, οι οποίοι πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους κλέβοντας το ψωμί και τον ιδρώτα μας.


Απαντάμε με κλιμάκωση της πάλης μας! Να μη βρεθεί κανείς μόνος του στην κρίση. Να μην τσακίσει κανείς από τη βάρβαρη πολιτική.


Τα αιτήματά μας είναι δίκαια και οφείλουν να βρουν λύση πάση θυσία. Δεν χρωστάει ο εργαζόμενος λαός την κρίση τους.


Οι επιτροπές ανέργων μαζί με τις λαϊκές επιτροπές, κομμάτι του ΠΑΜΕ και των συμμάχων του, καλούμε σε λαϊκή συμμαχία και από κοινού οργάνωση της πάλης. Να γίνει υπόθεση κάθε εργαζόμενου, άνεργου, σπουδαστή, συνταξιούχου που ανήκει στα φτωχά λαϊκά στρώματα η διεκδίκηση δωρεάν μετακίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς.


Οι συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό, και πρέπει να είναι στην υπηρεσία της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων».


www.902.gr