(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Σε διαρκή ανασφάλεια οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο


Σε διαρκή ανασφάλεια θα βρίσκονται οι δημόσιοι υπάλληλοι με όσα φέρνει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος της λεγόμενης κινητικότητας το οποίο θεσμοθετήθηκε με το τρίτο μνημόνιο. Την πραγματικότητα αυτή επιβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντ. Μανιτάκης παρεμβαίνοντας σε εκδήλωση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
 Αναλυτικότερα, ο υπουργός είπε ότι με τον προαναφερόμενο νόμο του μνημονίου η κινητικότητα από το 2013 καθιερώνεται «ως μια πάγια, λειτουργική πρακτική για το σύνολο της δημόσιας διοίκησης». Παράλληλα αποσαφήνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι, μέσω της κινητικότητας ο υπάλληλος να μετακινείται συνεχώς σε διαφορετικές θέσεις, σ' όλη την διάρκεια του εργάσιμου βίου του. «Μέσω της κινητικότητας- ανέφερε ο υπουργός, μπορεί να ξεπεραστεί ο αναχρονισμός της -συχνά ατελέσφορης και για την υπηρεσία και για τον ίδιο- παραμονής του υπαλλήλου σε μία και μόνη θέση καθ' όλη τη διάρκεια του εργασιακού του βίου». Και πρόσθεσε: «Η μονιμότητα (σ.σ. του υπαλλήλου) επομένως πρέπει να είναι σύστοιχη με τη δυνατότητα να μετακινείται για να καλύπτει ανάγκες εκεί όπου το επιτάσσει το συμφέρον της υπηρεσίας».
Η τελευταία αυτή αποστροφή του λόγου του Αντ. Μανιτάκη υπονοεί σαφώς την αποδέσμευση της μονιμότητας από την θέση που κατέχει ο υπάλληλος.