(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Έκανες παιδιά; Θα πληρώσεις!


Το αυτονόητο δικαίωμα του νέου ζευγαριού να αποφασίζει πότε θα αποκτήσει οικογένεια, σε ποια ηλικία, πότε και πόσα παιδιά θα κάνει, στον καπιταλισμό δεν είναι δεδομένο.
Η ανεργία, οι ευέλικτες σχέσεις εργασίας, οι απολύσεις, οι χαμηλοί μισθοί και τα μεροκάματα, η «μαύρη» κακοπληρωμένη εργασία, όλη η αντεργατική-αντιλαική λαίλαπα που δέχονται οι εργαζόμενοι με πρόσχημα την οικονομική καπιταλιστική κρίση, μόνο εμπόδια φέρνουν στην απόφαση ενός νέου ζευγαριού που προέρχεται από τα λαϊκά στρώματα, να κάνει οικογένεια.
Η μητρότητα στο απόσπασμα. Οι παροχές για την προστασία της μητρότητας, οι άδειες, τα επιδόματα, η στήριξη της μητρότητας με κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές είναι για το κεφάλαιο κόστος που περιορίζει τα κέρδη.
Τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι λαϊκές οικογένειες για τους παιδικούς σταθμούς είναι δυσβάστακτα για το όλο και πιο μικρό οικογενειακό τους εισόδημα.
Χιλιάδες παιδιά μένουν κάθε χρόνο έξω από τους  βρεφονηπιακούς σταθμούς. Η εμπορευματοποίηση της παιδείας, της υγείας και της πρόνοιας γίνονται βραχνάς για τις οικογένειες που μεγαλώνουν παιδιά.
Να, όμως που  ήρθε  το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα αποκαταστήσει τις αδικίες!
Με αυτό βρέθηκε  η λύση  για την αντιμετώπιση του δημογραφικού μας προβλήματος, ώστε να σταματήσουν και τα κροκοδείλια δάκρυα για την υπογεννητικότητα στη χώρα μας.
Τα παιδιά να αποτελούν τεκμήριο για επί πλέον φορολόγηση. Έτσι τα νέα ζευγάρια αποκτούν ένα ακόμη κίνητρο να κάνουν οικογένεια και μάλιστα με πολλά παιδιά...
Ξεκάθαρο το μήνυμα που παίρνουν οι νέες γυναίκες, τα νέα ζευγάρια.
Όσο η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια της αστικής τάξης και τα μέσα παραγωγής θα αποτελούν ατομική ιδιοκτησία, στην ευθύνη της οικογένειας θα μετακυλίονται όλο και περισσότερες υποχρεώσεις, προκειμένου το αστικό κράτος να απαλλάσσεται από το κόστος τους. Οι υπηρεσίες που μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του νέου ζευγαριού και γενικότερα της λαϊκής οικογένειας όχι μόνο θα παρέχονται ως εμπορεύματα αλλά και το κάθε παιδί θα αποτελεί κίνητρο για το κράτος για μεγαλύτερη φοροληστεία.
Λαϊκός ξεσηκωμός είναι η λύση για να μην πληρώσουν τα βάρη της κρίσης οι λαϊκές οικογένειες  αλλά αυτοί που την προκάλεσαν. Αντεπίθεση στη φορολογική λαίλαπα. Πρόταξη υπεράσπισης των δικαιωμάτων και του πλαισίου πάλης για τις σύγχρονες και διευρυμένες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.