(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Ταξική αλληλεγγύη από αγρότες της Ηλείας προς το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας


Μια σημαντική πράξη ταξικής αλληλεγγύης συνέβη πριν από λίγες μέρες.
Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, αγρότες του νομού μάζεψαν τρόφιμα (πατάτες, τυροκομικά, λάδι, φρούτα κλπ.) τα οποία και απέστειλαν στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Με αυτόν τον τρόπο εξέφρασαν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους οικοδόμους της πρωτεύουσας, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την τεράστια ανεργία που μαστίζει τον κλάδο.
Από την πρώτη στιγμή που παραδόθηκαν τα τρόφιμα, το Συνδικάτο τα μοίρασε στα Παραρτήματά του.
Όπως τόνισαν, οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου, υπήρχαν ήδη καταγεγραμμένοι οι άνεργοι του κλάδου της περιοχής, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (π.χ. χρόνος ανεργίας, οικογενειακή κατάσταση, αριθμός παιδιών κλπ.), βάζοντας και τις αντίστοιχες προτεραιότητες, ανάλογα με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κάθε οικογένεια.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Συνδικάτο πηγαίνει στο σπίτι του ανέργου να παραδώσει τα τρόφιμα ή ο ίδιος ο άνεργος έρχεται στα γραφεία. Και στις δύο περιπτώσεις γίνεται αναλυτική συζήτηση για την ουσία της ενέργειας, ότι δηλαδή δεν πρόκειται για ελεημοσύνη, αλλά για πράξη ταξικής αλληλεγγύης. Δίνεται το πλαίσιο διεκδίκησης για τους ανέργους που έχει επεξεργαστεί το Συνδικάτο και υπάρχει κάλεσμα σε δράση για τα προβλήματα των εργαζομένων. Ήδη στα Λιόσια έχουν δοθεί τρόφιμα σε 30 οικογένειες ανέργων οικοδόμων και στην Ηλιούπολη σε 40 οικογένειες.
Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, σημειώνει πως «οι προσφορές των φτωχομεσαίων αγροτών του νομού μας απόδειξε ότι μπορούμε με την δράση μας να κάνουμε πράξη την ταξική αλληλεγγύη ανάμεσα στο λαό, μακριά από τις λογικές της φιλανθρωπίας και εθελοντισμού που πλασάρει η αστική τάξη για τη διαχείριση της φτώχειας. Με τη συγκέντρωση αγροτικών προϊόντων μπορέσαμε να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε εργατικά νοικοκυριά και τα παιδιά τους που δεν έχουν δυνατότητα να τα βγάλουν πέρα οικονομικά».
Η επιστολή του Συνδικάτου Οικοδόμων
Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, απάντησε με μια ευχαριστήρια επιστολή, στην οποία τονίζεται:
«Το Δ.Σ. του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες για την έμπρακτη αλληλεγγύη που εκφράσατε προς τους άνεργους οικοδόμους της Αθήνας, με την αποστολή τροφίμων που πρόσφεραν οι αγροτικοί σύλλογοι της Ομοσπονδίας σας.
Η σημαντική αυτή κίνηση, που προέρχεται από ανθρώπους που βιώνουν τα ίδια προβλήματα με εμάς και τις οικογένειές μας, απάλυνε τούτες τις μέρες πραγματικά, την ίδια την διαβίωση αρκετών μακροχρόνια άνεργων συναδέλφων και των οικογενειών τους.
Θεωρούμε πως έχει μεγαλύτερη αξία η βοήθειά σας διότι προέρχεται από το υστέρημά σας. Γνωρίζουμε ότι επιπρόσθετα, βιώνετε τις συνέπειες της βάρβαρης πολιτικής της ΕΕ που εφαρμόζεται για να χτυπηθεί η μικρομεσαία αγροτιά προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων. Αυτή η κατάσταση έχει φέρει τις λαϊκές οικογένειες μπροστά σε μεγάλα αδιέξοδα.
Έχουμε κοινό συμφέρον να αγωνιστούμε μαζί για την ανατροπή αυτού το σάπιου συστήματος που στο επίκεντρό του έχει τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Μαζί για να ανοίξουμε το δρόμο για να ικανοποιηθούν τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα με άλλη οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας.
Η έκφραση αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων, των αγροτών, των λαϊκών στρωμάτων δυναμώνει τους δεσμούς μεταξύ μας, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προωθήσουμε τους στόχους μας ώστε να ζήσουν ανθρώπινα και να απαλλαγούν οι οικογένειές μας από τα βάσανα και τα προβλήματα».
www.902.gr