(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Κάλεσμα αγώνα από Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα ενάντια στις αυξήσεις της ΔΕΗ


Συνεχώς αυξάνονται οι καταγγελίες Ομοσπονδιών, σωματείων και Εργατικών Κέντρων ενάντια στις αυξήσεις που επέβαλλε η ΔΕΗ, με τις ευλογίες της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Τις αυξήσεις καταγγέλλουν οι Ομοσπονδίες Λογιστών, Μισθωτών Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων στο Φάρμακο και τα καλλυντικά και των Συνταξιούχων ΙΚΑ. Επίσης τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας, Λαυρίου, Ζακύνθου, Λάρισας, Λευκάδας, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Λέσβου, Πειραιά. Ακόμη το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Πανελλήνια Ένωση Ελαιουργοσαπωνοποιών, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου και η ΠΑΣΕΒΕ. 
Η αύξηση αυτή επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη λαϊκή οικογένεια, που την ίδια στιγμή έχει να αντιμετωπίσει την ανεργία, την απληρωσιά, τα παντός είδους χαράτσια, την υπέρογκη φορολογία, την ακρίβεια. Επιβεβαιώνει την αγριότητα της κυβέρνησης που δεν διστάζει να αφήσει χωρίς τα στοιχειώδη τους εργαζομένους προκειμένου να υπηρετήσει την κερδοφορία των μονοπωλίων.
Καλούν σε αγώνα και πάλη που θα βάλει εμπόδιο στα σχέδια τους.
Απαιτούν:
  • Άμεση δραστική μείωση στο τιμολόγιο της ΔΕΗ για την εργατική λαϊκή οικογένεια.
  • Να καταργηθούν οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Το Εργατικό Κένρο Λάρισας διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 22 Γενάρη,στις 10 π.μ, έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ (οδός Καρδίτσης).
Επισυνάπτονται οι ανακοινώσεις των Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Σωματείων