(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ηλεκτρονική κοροϊδία των ανασφάλιστων από τη συγκυβέρνηση


Δεν έφτασε που η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με την ανακοίνωσή της για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων, των ανέργων και των φτωχών άφησε ακάλυπτη τη συντριπτική πλειοψηφία τους, τώρα έρχεται να αποδείξει ότι και αυτές οι σταγόνες στον ωκεανό των αναγκών, αποτελούν όχι μόνο κοροϊδία, αλλά και μέσο πριμοδότησης κάποιων εταιρειών πληροφορικής.
Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των ανασφάλιστων (5.12.2012) έγιναν στα πλαίσια του ΕΣΠΑ για το 2013 και 2014. Προβλέπει ένα κονδύλι ύψους 90 εκατ. ευρώ που για κάθε χρόνο θα καλύπτει 156.200 άτομα, στα οποία εκτός απ' τους ανασφάλιστους και τους ανέργους περιλαμβάνονται και οι ψυχικώς πάσχοντες που βρίσκονται σε δομές αποασυλοποίησης που λειτουργούν ΜΚΟ και αστικές εταιρείες.
Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος αναρτήθηκε (10.1.2013) στη Διαύγεια πρόσκληση για προσφορές  - κυρίως από εταιρείες πληροφορικής - οι οποίες θα εγκαταστήσουν και θα υποστηρίξουν ένα λογισμικό «Ειδικής Υπηρεσίας Τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΥτΥΚΑ) για την παροχή εφάπαξ υπηρεσιών υγείας σε ανασφάλιστο πληθυσμό μέσω voucher». Δηλαδή ένα «εισιτήριο παροχής υπηρεσιών υγείας» που περιλαμβάνει «ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις σε παρόχους υπηρεσιών υγείας για ανασφάλιστα άτομα» και μάλιστα «άπαξ μέσα σε ένα έτος». Μ' άλλα λόγια, ο ανασφάλιστος θα πρέπει να αρρωστήσει μόνο ...μια φορά το χρόνο. Αλλιώς οι επιπλέον επισκέψεις πληρώνονται απ' την τσέπη του άρρωστου ανασφάλιστου ή ανέργου.
Η εφαρμογή αυτού του προγράμματος θα στοιχίσει «50.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και των λοιπών νομίμων κρατήσεων». Και, στην κυριολεξία, αποτελούν πρόκληση για τους 2.800.000 ανθρώπους που ζουν κάτω απ' το όριο φτώχειας και 1.200.000 ανέργους στην Ελλάδα.