(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Μετρό: Απεργία σήμερα, νέα 24ωρη αύριο



Σε 24ωρη απεργία βρίσκονται σήμερα οι εργαζόμενοι στο Μετρό, διαμαρτυρόμενοι για την ένταξή τους στο νέο μισθολόγιο του Δημοσίου που επιφέρει περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς τους. Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις μελών της διοίκησης του σωματείου τους, η απεργία τους συνεχίζεται και αύριο Παρασκευή με νέα 24ωρη απεργία.
Χτες το βράδυ πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του προέδρου της ΣΤΑΣΥ ΑΕ (εταιρείας διαχείρισης Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ), Ν. Παπαθανάση, και του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, αναφορικά με το αίτημα εξαίρεσης των εργαζομένων από το νέο μισθολόγιο.
48ωρη στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ
Στο μεταξύ, σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση κατέβηκαν από χτες, κατόπιν απόφασης των Σωματείων τους, και οι εργαζόμενοι της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, της Ανώνυμης Εταιρείας που μελετά, δημοπρατεί και επιβλέπει την κατασκευή των έργων Μετρό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και του Τραμ, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχή απαξίωση του έργου της εταιρείας, για τις νέες εξοντωτικές περικοπές των μισθών τους, καθώς και για την αποδυνάμωση της εταιρείας με την αποχώρηση εξειδικευμένου προσωπικού σε μεγάλα τεχνικά έργα στο εξωτερικό.