(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Εργαζόμενοι Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Διαδήλωσαν για να μπει τέλος στον εμπαιγμό της εκ περιτροπής εργασίας


Να γίνει γενική συνέλευση ζητά η «Εργοστασιακή Επιτροπή»



Να μπει τέλος στον εμπαιγμό της εκ περιτροπής εργασίας απαιτούν οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που διαδήλωσαν το πρωί της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος λίγο μετά τις 10 π.μ. και με πορεία πήγαν στο Σύνταγμα, στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι εργαζόμενοι δίνουν τη δική τους απάντηση στο νέο γύρο εφαρμογής εκ περιτροπής εργασίας με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα, που θέτει σε ισχύ από σήμερα Τετάρτη η εργοδοσία των αραβογερμανικών μονοπωλίων. Το επαίσχυντο μέτρο το οποίο αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι από τις 18 Απρίλη, όπως ανακοίνωσε η εργοδοσία, θα διαρκέσει για άλλους τρεις μήνες, τσακίζοντας τη ζωή 1.000 και πλέον οικογενειών, που ήδη βιώνουν την εξαθλίωση και τα συσσίτια.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Ν. Αναστασόπουλο, που έχει οριστεί από τον πρωθυπουργό ως «εθνικός συντονιστής για τα ναυπηγεία», ο οποίος τους είπε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης τους καλεί σε συνάντηση την ερχόμενη Παρασκευή.

«Εργοστασιακή Επιτροπή»: Να γίνει γενική συνέλευση

Οι δυνάμεις της αγωνιστικής παράταξης «Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά» έκαναν χτες εξόρμηση μέσα στο ναυπηγείο και συζήτησαν εργαζόμενο τον εργαζόμενο για την ανάγκη να συσπειρωθούν, να οργανωθούν και να διεκδικήσουν με τον αγώνα τους να φύγουν τώρα οι ιδιοκτήτες που κουβάλησαν και επέβαλαν οι κυβερνήσεις, να επαναφέρει η κυβέρνηση το Ναυπηγείο κάτω από κρατικό έλεγχο, με όλους τους εργαζόμενους και του Τροχαίου Υλικού με όλα τους τα δικαιώματα και να τους πληρώσει τα οφειλόμενα. Να συνδεθεί το Ναυπηγείο, όλη η Ναυπηγική Βιομηχανία με τις ανάγκες της χώρας στην ακτοπλοΐα, στις μεταφορές, θαλάσσιες και μη, στην Άμυνα.

«Η εργοδοσία με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο έδειξε για ακόμα μια φορά ότι μπροστά στα κέρδη της αδιαφορεί πλήρως για τις ζωές μας και προχωρεί στην εφαρμογή και 4ου τριμήνου εκ περιτροπής εργασίας, μια μέρα δουλειά τη βδομάδα. Εργοδοσία και συγκυβέρνηση συνεχίζουν να παίζουν άθλια παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων» επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της η «Εργοστασιακή Επιτροπή».
Αναφερόμενη στη στάση των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ στη διοίκηση του σωματείου «ΤΡΙΑΙΝΑ», σημειώνει ότι «όλο αυτό το διάστημα έστρωσε το δρόμο στην εργοδοσία» καλλιεργώντας με κινητοποιήσεις - τουφεκιές στον αέρα- την ηττοπάθεια.

Και υπογραμμίζει: «Φτάνει πια, η κατάσταση είναι οριακή, απαιτεί αλλαγή πορείας. Τώρα, πρέπει να στρίψει το τιμόνι του Σωματείου σε άλλη κατεύθυνση, ν' αλλάξουμε ρότα πλεύσης στο Σωματείο (...) να βγούμε οι εργαζόμενοι δυνατοί στο προσκήνιο με τους συμμάχους μας που είναι πρώτα και κύρια οι εργαζόμενοι του κλάδου. Τώρα επιβάλλεται να γίνει γενική συνέλευση και επανακαθορισμός της στάσης μας».

www.902.gr