(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

«Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση»: Καταγγέλλει τη συμφωνία της πλειοψηφίας του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ στη μεταφορά αποθεματικών του ΟΑΕΔ στην ΤτΕ


Τη συμφωνία της πλειοψηφίας του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ να μεταφερθούν 120 εκατομμύρια ευρώ από τα αποθεματικά του ταμείου του ΟΑΕΔ στην Τράπεζα της Ελλάδας στο πλαίσιο του «εσωτερικού δανεισμού» στηλιτεύει η«Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των Επαγγελματιών - Βιοτεχνών και Εμπόρων».
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Στις 30/03/2015 πραγματοποιήθηκε έκτακτο προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ (ενώ 4 μέρες πριν είχε ήδη ο εκπρόσωπός της υπερψηφίσει την πρόταση στο ΔΣ του ΟΑΕΔ) με θέμα το αίτημα της συγκυβέρνησης για μεταφορά 120 εκατομμυρίων ευρώ από τα αποθεματικά του ταμείου του ΟΑΕΔ στην Τράπεζα της Ελλάδας για κάλυψη των δανειακών πληρωμών της χώρας.
Στη συνεδρίαση αυτή σύσσωμοι οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων (ΠΑΣΚΕΒΕ, ΔΑΚΜΜΕ, ΑΣΚΕΒΕ), με εξαίρεση τον εκπρόσωπο της "Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης" που καταψήφισε, ψήφισαν να δοθούν τα χρήματα.
Καταγγέλλουμε την αντιδραστική απόφαση του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ και την απαράδεκτη στάση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, η οποία όχι μόνο αρνείται να ενισχύσει από τον κρατικό προϋπολογισμό τα τεράστια κενά που υπάρχουν για την κάλυψη των αναγκών των χιλιάδων άνεργων συναδέλφων, αλλά ταυτόχρονα συνεχίζει στον ίδιο δρόμο της καταλήστευσης των αποθεματικών που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως αποδεικνύει και με την πρόσφατη τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή.
Για άλλη μία φορά οι αυτοαπασχολούμενοι καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο. Κανένα δεν πρέπει να ξεγελάσουν οι δήθεν πατριωτικές κορόνες, για δύσκολη ώρα της πατρίδας, για κοινό συμφέρον και στόχο όλων των Ελλήνων. Μόνο στόχο έχουν τη νομιμοποίηση της νέας αυτής επίθεσης, αλλά και την ενοχοποίηση όσων αντιτίθεται σε αυτήν την προοπτική. Θέλουν να αποδεχτούμε με το κεφάλι κάτω νέα μέτρα και θυσίες που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια εμάς και τα δικαιώματά μας στον αφανισμό.
Θέλουν όπως εμείς πληρώσαμε την κρίση τους, έτσι να πληρώσουμε και την ανάκαμψή τους. Ας θυμηθούν οι συνάδελφοι ότι τα ίδια επιχειρήματα χρησιμοποιήθηκαν για το "κούρεμα" των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων με το PSI το 2012. Και τότε έλεγαν ότι θα τα επιστρέψουν, αντίθετα τα άδεια ταμεία έγιναν άλλοθι για παραπέρα ανατροπές σε Ασφαλιστικό και συντάξεις.
Η κυβέρνηση με άξιο δεκανίκι της την ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ, αλλά και τους άλλους “κοινωνικούς εταίρους” (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΕ, ΣΕΒ. ΣΕΤΕ) κινεί γη και ουρανό για να πληρώσει τους δανειστές, χαρίζει γη και ύδωρ στα μονοπώλια, ώστε να ξεκινήσει ο νέος γύρος κερδοφορίας τους. Από την άλλη δεν λέει κουβέντα για την ανακούφιση δεκάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων που τσακίζονται μέρα με τη μέρα από τα χρέη, την αναδουλειά, την αβάσταχτη φορολογία και τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς μνημονιακούς νόμους.
Καλούμε τους συναδέλφους, που ήδη έχουν υποστεί βαριά χτυπήματα προκειμένου να ανακάμψουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να επαγρυπνούν για τη συνέχεια, αφού όπως φαίνεται η νέα κυβέρνηση παίρνει τη σκυτάλη της αντιλαϊκής πολιτικής από την παλιά κυβέρνηση.
Καλούμε τις ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία να καταδικάσουν τους νέους κοινωνικούς εταίρους, τη νέα κυβέρνηση, αλλά και την ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ που παίρνει άριστα στο ρόλο του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Να καταδικάσουν την πρόσφατη απόφαση του προεδρείου, να μην επιτραπεί μια τέτοια εξέλιξη που θα έχει και συνέχεια.
Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε παρά μόνο από τη δική μας πάλη, για αυτό και πιο αποφασιστικά χρειάζεται να παλέψουμε για αλλαγή συσχετισμών σε κάθε σωματείο, σε κάθε ομοσπονδία, ενισχύοντας τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ.
  • Κάτω τα χέρια τώρα από τα αποθεματικά! Να επιστραφούν όσα ήδη έχουν κλαπεί από τις κυβερνήσεις.
  • Ενίσχυση τώρα από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών. Για επίδομα ανεργίας προς όλους τους συναδέλφους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να πληρώσει τώρα το μεγάλο κεφάλαιο το χρέος».