(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Εκλογές στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας


Στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καθημερινά από τις 5 Μάη έως τις 17 Μάη και τις ώρες 11 το πρωί - 7 το απόγευμα, θα διεξάγονται οι εκλογές του Συλλόγου, σύμφωνα με συνεδρίαση της Εφορευτικής Επιτροπής τη Δευτέρα 27 Απρίλη, που εκλέχτηκε από τη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στις 26 Απρίλη.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους βιβλιάριο ασθενείας και αστυνομική ταυτότητα. 
Τη σημασία της συμμετοχής των εργαζομένων στις εκλογές για σωματείο μαζικό, αποτελεσματικό στον αγώνα, σε γραμμή σύγκρουσης με την εργοδοσία και ρήξης με τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό, για την οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με Σωματειακές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα επισημαίνει ο Σύλλογος. 
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:
  • Κατάργηση του νόμου για τη λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο.
  • Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα, με νόμο από την κυβέρνηση.
  • 8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο βασικό μισθό 920 ευρώ.
  • Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία.
  • Άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων και προστασία των εργαζόμενων γυναικών που είναι μητέρες.
Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος τονίζει: «Ο αντίπαλός μας είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι στο εμπόριο και απέναντι σε αυτούς πρέπει να ανοίξουμε σχεδιασμένο πόλεμο. Η εργοδοσία έχει την κυβέρνησή της και τους μηχανισμούς της. Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε το σωματείο μας, τη συλλογική πάλη, το πλαίσιο διεκδικήσεών μας.
Με την ψήφο μας καταδικάζουμε τις παρατάξεις σε ΓΣΕΕ - ΟΙΥΕ (ΕΜΕΙΣ - ΔΑΚΕ - ΜΕΤΑ) που συμφωνούν με το σημερινό ωράριο, το ήδη απελευθερωμένο και που έχει τη συναίνεση και την υπογραφή τους και που αποτελεί τη βάση για την 24ωρη λειτουργία του εμπορίου, την κατάργηση της Κυριακής αργίας, τις "Λευκές νύχτες".
Αυτές οι συνδικαλιστικές παρατάξεις υπέγραψαν κλαδική σύμβαση με μειώσεις μισθών, ιδιωτικοποίησαν το επικουρικό ταμείο των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ, έκαναν συμμαχία για την Κυριακή αργία με την εργοδοσία που επέβαλε τις 7 Κυριακές το χρόνο, αυτές οι συνδικαλιστικές παρατάξεις με τη στάση τους και τις υπογραφές τους έχουν βοηθήσει στην υλοποίηση της εφαρμογής των αντεργατικών μέτρων και του μνημονίου στους χώρους δουλειάς.
Πρώην στελέχη της ΠΑΣΚΕ εμφανίζονται στις αρχαιρεσίες του σωματείου με το ψηφοδέλτιο "Ενωτική Κίνηση Εμποροϋπαλλήλων" (ΕΚΕ), μασκαρεμένοι με την προβιά του "ανεξάρτητου", "ακομμάτιστου", "ενωτικού" ψηφοδελτίου, προσπαθώντας για άλλη μια φορά να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους και να ψαρέψουν στα θολά νερά.
Εξακολουθούν να είναι ενταγμένοι στον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, καταργήστε τους με την ψήφο σας.
Δυναμώνουμε το Σωματείο μας, ενισχύουμε το μέτωπο της αντίστασης, διευρύνουμε τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ.
Συνάδελφοι, απαντήστε με τη συμμετοχή σας στις εκλογές, στην πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των μονοπωλίων που σας θέλουν ανέργους, ανασφάλιστους, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ελεύθερο χρόνο». 
  • Παρακάτω επισυνάπτεται σε μορφή PDF το πρόγραμμα με τις μέρες και τις ώρες διεξαγωγής των εκλογών.