(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Κινητοποιήσεις και σήμερα στα ψυχιατρεία



Με νέες συγκεντρώσεις και πορείες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στη διάλυση των ψυχιατρείων και την κινητικότητα οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) και το «Δρομοκαΐτειο».
Οι εργαζόμενοι από το «Δρομοκαΐτειο» έκλεισαν συμβολικά για λίγο την Ιερά Οδό και αμέσως μετά πραγματοποίησαν πορεία ως το Παλατάκι. Αύριο στις 9 το πρωί θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση.
Στο ΨΝΑ, οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο στάσης εργασίας από τις 9 π.μ. - 1 μ.μ. βρέθηκαν συγκεντρωμένοι έξω από την πύλη του νοσοκομείου, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιούν Γενική Συνέλευση.
Να υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση εμμένει στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, καθώς η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή σε πρόσφατες δηλώσεις της σημείωσε ότι «θα εφαρμοστεί το σχέδιο της κινητικότητας, τόσο των εργαζομένων, όσο και των δομών». Το οριστικό σχέδιο για το ΨΝΑ και το Δρομοκαΐτειο θα ανακοινωθεί στις 29 του μήνα. Το κλείσιμο άλλωστε των ψυχιατρείων και η παράδοσή τους στις περιβόητες ΜΚΟ και τους ιδιώτες - επιχειρηματίες με την ανάλογη «έξοδο» του προσωπικού, προβλέπεται με βάση το πρόσφατο Σύμφωνο Ανδρέα Λυκουρέντζου - Λάζλο Άντορ, στα πλαίσια της ΕΕ.
Οι ταξικές δυνάμεις τονίζουν την ανάγκη για αγώνα, όχι μόνο για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, αλλά και ενάντια στη διάλυση της ψυχικής Υγείας, καθώς με βάση και τα στοιχεία που δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων ψυχικής νόσου, είναι ανάγκη να ενισχυθούν αντίστοιχα και οι δημόσιες, κρατικές δομές ψυχικής Υγείας με υποδομές, εξοπλισμό και προσωπικό.
Χτες, εργαζόμενοι και απ' τα δύο ψυχιατρεία απέκλεισαν τις δύο λωρίδες της λεωφόρου Καβάλας. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά την είδηση).