(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση για άλλη μια ΚΟΙΝΣΕΠ, της ΔΑΣ Δήμου Αμαρουσίου



ΜΑΡΟΥΣΙ 12-11-2013





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κυβέρνηση και Δήμαρχοι πέταξαν  στη διαθεσιμότητα τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς και για να καλύψουν το κενό τους δημιουργούν Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.

Αυτός δεν είναι εμπαιγμός αυτός είναι εξευτελισμός.

Η «ανεξάρτητη» Δημοτική αρχή του Δήμου Αμαρουσίου  αποδεικνύεται  ότι αποτελεί το μακρύ  χέρι της κυβέρνησης και σχέδιο έχει αλλά και στρατηγική. Υλοποιεί  κατά γράμμα τις κυβερνητικές αποφάσεις αλλά και τη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό τη παραπέρα κερδοφορία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Ας μη ξεχνάμε ότι η Κοινωνικές Συναιτεριστικές Επιχειρήσεις αποτελούν την απαρχή της ιδιωτικοποίησης.
Ο στόχος της Διοίκησης είναι διπλός. Από τη μία η δημιουργία ενός απέραντου επιχειρηματικού ομίλου δηλαδή η παραπέρα αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας αφού στο μέλλον θα καλεστεί να βάλει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη για υπηρεσίες που θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν. Από την άλλη η υφαρπαγή της ψήφου των άνεργων εργαζόμενων όπου σήμερα φαίνονται ως εθελοντές και αύριο θα προσληφθούν στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις όπου θα δουλεύουν με μισθούς των 490 ευρώ στη καλύτερη περίπτωση.

Αυτό το εργασιακό μέλλον προωθούν για όλους μας.

Αλήθεια τι έχουν να δηλώσουν όλοι αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες  όπως αυτής της νόθας ΠΟΕ ΟΤΑ που όλο το προηγούμενο διάστημα συμφώνησε στην ανταποδοτικότητα, στην ελαστικοποίηση της εργασίας στο όνομα της ανταγωνιστικότητας; Πότε επιτέλους θα νιώσουν την ανάγκη να βγουν να απολογηθούν στους συναδέλφους για τις επιλογές τους και τις συμμαχίες τους;

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλους τους κατοίκους της περιοχής, όλους τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να βγάλουν συμπεράσματα από τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής. Να βγούνε μπροστά οργανωμένα  απαιτώντας  δωρεάν υπηρεσίες .
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν άλλη μια ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.

                                                                               
                                                                   Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία

                                                                           Παράταξη του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου