(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Σε διαθεσιμότητα θα τεθούν μέχρι το τέλος του έτους 5.000 δημοτικοί υπάλληλοι



Από τους δήμους θα προκύψει ένα μεγάλο μέρος εργαζομένων που θα ενταχθούν στο δεύτερο κύμα κινητικότητας και θα χάσουν τη δουλειά τους.
Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας περισσότεροι από 5.000 δημοτικοί υπάλληλοι από τους 83.000 που εργάζονται σήμερα στην Τοπική Διοίκηση.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Υπουργείο Εσωτερικών σχεδιάζει να αξιοποιήσει προς αυτή την κατεύθυνση τόσο το μέτρο της εθελοντικής κινητικότητας όσο και την αξιολόγηση των ΟΤΑ, με βάση δείκτες που θα υπολογίζουν τον απαιτούμενο αριθμό εργαζομένων στους δήμους ανάλογα με τον πληθυσμό τους. Επίσης θα κλείσουν δημοτικές επιχειρήσεις που θεωρούνται ζημιογόνες και το προσωπικό τους θα απολυθεί.
Μέχρι το τέλος του 2013 θα πρέπει να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι. Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ζητήσει από την τρόικα δίμηνη παράταση, αλλά εκκρεμεί η απάντησή της. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για να συμπληρώσει τις λίστες μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη.