(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΣΕΑΑΝ και ΣΕΜΙΣΕΑ: Καλούν σε κινητοποίηση την Τρίτη 3 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ



Στις 11 το πρωί στον πεζόδρομο της Κοραή (Μετρό Πανεπιστήμιο)

Σε κινητοποίηση καλούν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες και Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ) την Τρίτη, 3 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ, στις 11 π.μ.στον πεζόδρομο της Κοραή (Μετρό Πανεπιστήμιο),σημειώνοντας πως είναι ημέρα διεκδίκησης και αγώνα.
Τα στοιχεία της ΣΕΑΑΝ είναι αποκαλυπτικά:
  • 185.000 άτομα με αναπηρία συνεχίζουν να μη λαμβάνουν καμία υπηρεσία εκπαίδευσης ή/και θεραπείας ενώ έχουν ανάγκη. Αυτοί ολοένα και πληθαίνουν λόγω της συρρίκνωσης και της κατάργησης των υποτυπωδών υπηρεσιών και Κέντρων Ειδικής Αγωγής.
  • Το ποσοστό της ανεργίας των ατόμων με αναπηρία ξεπερνά το 90%.
  • Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής μένουν απλήρωτοι για μήνες, κάποια κλείνουν ή επιβάλλουν τροφεία.
  • Η έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα για την αναπηρία και την πρόνοια περιλαμβάνει: Μείωση στο μισό των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας από το 2015, μείωση στο μισό των ατόμων με αναπηρία που θα παίρνουν επίδομα ή σύνταξη.
  • Ολοένα και αυξάνουν οι συμμετοχές στα φάρμακα και παρακρατούν μέρος της σύνταξης των χρόνια πασχόντων στις κλειστές δομές.
  • Πλασάρουν ως «λύση» τη φιλανθρωπία, τα κοινωνικά ιατρεία/φαρμακεία.
Η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Στη Χίο το γραφείο του Συλλόγου των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοιχτό όλη μέρα για να συζητήσουν τα προβλήματά τους και να ενημερωθούν για τα μέτρα που σχεδιάζονται.
Το κάλεσμα του ΣΕΜΙΣΕΑ
«3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία - Δεν Γιορτάζουμε - Δεν Εφησυχάζουμε - Ετοιμαζόμαστε - Οργανωνόμαστε για Αγωνιστική Απάντηση».
Με αυτό το σύνθημα το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής(ΣΕΜΙΣΕΑ) απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση μαζί με το ταξικό, αγωνιστικό, αναπηρικό κίνημα την Τρίτη 3 Δεκέμβρη, στον πεζόδρομο της Κοραή, στις 11 το πρωί.
Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση-κάλεσμα:
«Η 3 Δεκέμβρη δεν είναι ημέρα γιορτής, είναι ημέρα διεκδίκησης κι αγώνα. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά:
185.000 άτομα με αναπηρία συνεχίζουν να μη λαμβάνουν καμία υπηρεσία εκπαίδευσης ή/και θεραπείας ενώ έχουν ανάγκη.
Στον αριθμό αυτό προστίθενται ολοένα και περισσότεροι λόγω της συρρίκνωσης και της κατάργησης των υποτυπωδών υπηρεσιών και Κέντρων Ειδικής Αγωγής.
Το ποσοστό της ανεργίας των ατόμων με αναπηρία ξεπερνά πλέον το 90%.
Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής μένουν απλήρωτοι για μήνες ενώ συρρικνώνουν τις υπηρεσίες τους, μερικά κλείνουν ή επιβάλλουν τροφεία οπότε ουσιαστικά διώχνουν όσους δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν.
Η έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, και ειδικά για τα ζητήματα της αναπηρίας, της Υγείας και της Πρόνοιας μας προϊδεάζει για το μέλλον που μας ετοιμάζουν: Μείωση στο μισό των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας από το 2015, μείωση στο μισό των ατόμων με αναπηρία που θα παίρνουν επίδομα ή σύνταξη, ένα ελάχιστο βοήθημα θα παίρνουν μόνο όσοι κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα.
Παράλληλα, ολοένα και αυξάνουν τη συμμετοχή στα φάρμακα, κόβουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οδηγούν στον αργό θάνατο τα άτομα με αναπηρία μιας και όποιος δεν έχει να πληρώσει τα νέα χαράτσια δεν μπορεί ουσιαστικά να ακολουθήσει τη θεραπεία του. 
Κλείνουν δημόσια νοσοκομεία, τμήματα και Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, καταργούν την Ειδική Αγωγή και στέλνουν τα άτομα με αναπηρία πελάτες στους παλιούς και νέους επιχειρηματίες του κλάδου που γιγαντώνονται εμπορευόμενοι την ανάγκη όλων μας για Υγεία και Παιδεία.
Πλασάρουν τη φιλανθρωπία, τα κοινωνικά ιατρεία/φαρμακεία και άλλες τέτοιες υπηρεσίες ως τη λύση για τη διαχείριση της φτώχειας μας.
Από την πίσω πόρτα τα χαρίζουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες και στους τραπεζίτες.
Στις 3 του Δεκέμβρη πρέπει να είμαστε στους δρόμους με κάθε τρόπο δίπλα στο ταξικό αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, στη συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοραή (μετρό Πανεπιστήμιο), στις 11 το πρωί.
Ας μην ξεχνάμε ότι τέτοιες μέρες έγινε και το πογκρόμ των αναπήρων από τους Γερμανούς φασίστες στα νοσοκομεία της Αθήνας και στην Κοραή ήταν το κέντρο της Κομαντατούρ. Οι μνήμες χρειάζεται να μας οδηγούν, να μας διδάσκουν…
Στους αγώνες που έρχονται  όλοι είμαστε απαραίτητοι και ο καθένας έχει ευθύνη να βάλει το δικό του λιθαράκι, να ενώσει τη φωνή του με τα άτομα με αναπηρία που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, να συστρατευθεί μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, με την αγωνιστική συσπείρωση των αυτοαπασχολούμενων, την ΠΑΣΕΒΕ και των σωματείων των συνταξιούχων. Για μια πανίσχυρη λαϊκή συμμαχία για να αποκρούσουμε την επίθεση του κεφαλαίου, για την ανατροπή, για την άλλη κοινωνία.
Μαχητικά διεκδικούμε για τον κλάδο μας:
Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, άμεση κάλυψη των αναγκών όλων των κέντρων από τον κρατικό προϋπολογισμό στην προοπτική ένταξής τους στο Δημόσιο.
Δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Πρόνοιας και Ειδικής Αγωγής, κεντρικά σχεδιασμένες που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους και θα τις καλύπτουν με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.
Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, κατάργηση κάθε πληρωμής από τις οικογένειες ή/και τους εξυπηρετούμενους, είτε άμεσα είτε έμμεσα (δωρεές, ασφαλιστικά ταμεία κλπ.).
Αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακές συνθήκες. Κανένας συνάδελφος με μπλοκάκι. Κανένας συνάδελφος με ωράριο- λάστιχο. Μονιμοποίηση όλων.
Να καταργηθούν τώρα όλες οι αντιλαϊκές συμφωνίες, τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις.
Μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση τώρα από την ΕΕ.
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ».