(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Eργαζόμενοι «Παπουτσάνη»: Νέα 24ωρη απεργία σήμερα - Συγκέντρωση με τη στήριξη συνδικάτων και σωματείων

Συνέλευση αυτή την ώρα από τους εργαζόμενους.


Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του «Παπουτσάνη» αντιδρώντας στην κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία με ΜΑΤ και συλλήψεις 8 εργατών την Τρίτη 24 Δεκέμβρη, αλλά και στις απολύσεις 6 συναδέλφων τους που έγιναν πρόσφατα. Το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των εργαζομένων στη πύλη του εργοστασίου  την οποία στηρίζουν συμμετέχοντας ταξικά σωματεία και συνδικάτα. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνέλευση των εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας προκειμένου να καθοριστεί η παραπέρα δράση και θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης.

Το Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών Εύβοιας-Βοιωτίας, με ανακοίνωση του, κάλεσε τους εργαζόμενους του κλάδου στην πύλη του «Παπουτσάνη» τα ξημερώματα της Παρασκευής «για να στηρίξουμε την απεργιακή κινητοποίηση των συναδέλφων που πραγματοποιείται για να ανακληθούν οι απολύσεις που έγιναν πριν λίγες ημέρες.

«Καταδικάζουμε την κυβέρνηση -υπηρετικό προσωπικό- των βιομηχάνων, που κινητοποίησαν τις δυνάμεις καταστολής για να χτυπήσουν την απεργία Τρίτη πρωί 24 Δεκέμβρη!!! Την ίδια στιγμή δεν κάνουν τίποτα για τις χιλιάδες επιχειρήσεις που οφείλουν το δώρο Χριστουγέννων, δεδουλευμένα μηνών, ετών κτλ.
Ο μόνος τρόπος για να τους αντιμετωπίσουμε είναι η οργάνωσή μας πρώτα και κύρια μέσα στους χώρους δουλειάς για κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα. Την ίδια στιγμή η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων, η συγκέντρωση δυνάμεων απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της μπορεί να μας επιτρέψει μεγαλύτερες νίκες, με τέτοιον τρόπο μπορούμε να τους ανατρέψουμε, μπορούμε να φτιάξουμε την κοινωνία όπου κουμάντο θα κάνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός.
Καμιά αυταπάτη ότι υπάρχουν άλλες "εύκολες" λύσεις, με αλλαγή κυβέρνησης, με αλλαγή προσώπων, με αλλαγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αλλαγή νομίσματος κτλ. Εμείς πρέπει να αλλάξουμε και να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας πρώτα και κύρια μέσα στους εργασιακούς χώρους. Στις πύλες θα κριθεί το δίκιο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ "ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ"», καταλήγει η ανακοίνωση του κλαδικού συνδικάτου.
\
Ανάλογες ανακοινώσεις στήριξης του απεργιακού αγώνα και καταδίκης της κυβερνητικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας έχουν εκδώσει μια σειρά συνδικάτα, σωματεία, ομοσπονδίες και επιτροπές αγώνα.