(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ομοσπονδίες και Συνδικάτα στη μάχη για την απεργία στις 6 Νοέμβρη

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα, Σωματεία, φορείς και Οργανώσεις ρίχνονται γερά στη μάχη για τη συμμετοχή και την επιτυχία της απεργίας στις 6 Νοέμβρη.
Ήδη κάλεσμα στα σωματεία, στις επιτροπές, σε όλους τους εργαζόμενους να συζητήσουν,να αποφασίσουν και να οργανώσουν με όρους μαζικούς τη συμμετοχή στην απεργία στις 6 Νοέμβρη και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕαπευθύνουν η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου - Χάρτου, η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος και η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ). 
Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία Φαρμάκου: «Μέχρι σήμερα, οι εργοδότες του κλάδου δεν υπογράφουν τη συλλογική μας σύμβαση. Σε πολλούς χώρους δουλειάς οι εργοδότες πιέζουν ασφυκτικά για υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μειώσεις, αφού δεν μπορούν μονομερώς να αλλάξουν τους ατομικούς όρους στους οποίους έχει περιέλθει η κλαδική συλλογική σύμβαση. (...) Απαντάμε, νεκρώνοντας τους χώρους δουλειάς στις 6 Νοέμβρη. Να νιώσουν την ανάσα μας και τη δύναμή μας! Διεκδικούμε την υπογραφή της κλαδικής μας σύμβασης με όλα τα κατοχυρωμένα μέχρι σήμερα δικαιώματά μας. Υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, συντάξεις και παροχές, τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης. Βάζουμε εμπόδια στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων.
Η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου τονίζει: «Να απαιτήσουμε την υπογραφή των κλαδικών ΣΣΕ στη Χαρτοποιία - Κυτιοποιία, στην Εκτυπωτική Βιομηχανία, στον Επαρχιακό Τύπο, στα Βιβλιοδετεία, στα Πρακτορεία Τύπου. Με την κλιμάκωση του αγώνα και σε κλαδικό επίπεδο, με ταξική ενότητα και πάλη, να ξεπεράσουμε τον εμπαιγμό, την άρνηση της εργοδοσίας, να σπάσουμε την αδιαλλαξία, να υπογράψουμε Κλαδικές ΣΣΕ (...). Στις 6 Νοέμβρη απεργούμε, ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς, τα εμπόδια που βάζει η εργοδοσία, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, την υπονόμευση από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της. Όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου σε κάθε χώρο δουλειάς, με μπροστάρη τα σωματεία τους, δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Όλοι το πρωί στις πύλες των εργοστασίων για την περιφρούρηση της απεργίας».
Η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος τονίζει: «Πρέπει να μπει φραγμός με πρώτο σταθμό απάντησης την 24ωρη Γενική Απεργία στις 6 Νοέμβρη. Να μπουν εμπόδια σε κάθε χώρο δουλειάς στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας. Μπορούμε να το πετύχουμε, αν αυτή η απεργία ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε συμμετοχή των εργαζομένων. Αυτό απαιτεί καλή προετοιμασία, συζήτηση και απόφαση σε κάθε βιοτεχνία και εργοστάσιο. Οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, παραμερίζοντας συμβιβασμένες πλειοψηφίες συνδικάτων που είτε κρύβουν την ταξικότητα των μέτρων, αθωώνοντας την εργοδοσία, είτε μετατρέπουν με τα ίδια επιχειρήματα τους στόχους και τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας σε στόχους των εργαζομένων, αφοπλίζουν τους εργάτες, οδηγούν στην υποταγή της ταξικής συνεργασίας. Κανείς δε σώθηκε με την υποχώρηση, το φόβο και τις αυταπάτες.
Σε κάθε χώρο όπου εντοπίζεται, άμεσα να απομονώνεται, να τσακίζεται το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Είναι το μακρύ, εγκληματικό χέρι της εργοδοσίας, στήνει "δουλεμπορικά" γραφεία ενοικίασης εργατών για να πέσουν τα μεροκάματα, υλοποιώντας τις αξιώσεις των μεγαλοεργολάβων, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών. Ρίχνει το δηλητήριο του ρατσισμού για να διασπάσει τους εργαζόμενους, είναι κομμάτι της κρατικής και εργοδοτικής βίας ενάντια στο εργατικό κίνημα, γέννημα - θρέμμα του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Μόνο το εργατικό λαϊκό κίνημα μπορεί και πρέπει πιο αποφασιστικά να αντιμετωπίσει το φασισμό».
Η ΠΕΜΕΝ επισημαίνει: «Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τα σωματεία, τις Επιτροπές Αγώνα πιο αποφασιστικά να ριχτούμε στη μάχη της προετοιμασίας του απεργιακού αγώνα, να δώσουμε απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, της συγκυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ.
Να απομονώσουμε τα φερέφωνα του κεφαλαίου που καλλιεργούν την αναποτελεσματικότητα των αγώνων, τη μοιρολατρία και την υποταγή για να συνεχιστεί αυτή η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Ναυτεργάτες, εργάτες, εργαζόμενοι ζουν τη βία του κεφαλαίου με εκτεταμένη ανεργία, υποβάθμιση μισθών - συντάξεων - Υγείας.
Ο ελπιδοφόρος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα, της ανυπακοής, της ταξικής πάλης, της σύγκρουσης με την καπιταλιστική βαρβαρότητα, για μια πολιτική που θα υπηρετεί τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού που θα είναι κυρίαρχος του πλούτου που παράγει».
Το ΕΚ Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου υπογραμμίζει: «Η επικείμενη Γενική Προειδοποιητική απεργία οφείλει να είναι τέτοια, ώστε να εκφράσει με καθολικό και μαχητικό τρόπο τη διάθεση των εργαζομένων, των άνεργων, των συνταξιούχων, των γυναικών, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, των νέων να βάλουν τέλος στην εξαθλίωση τους, να σταματήσουν να ματώνουν για την κρίση της πλουτοκρατίας».