(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Με επιτυχία η απεργία σε έξι εργοτάξια της ΔΕΗ στην Αττική


απεργοί ΔΕΗ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα 24ωρη απεργία των εργαζομένων στον κλάδο των εργολάβων στα έργα των δικτύων της ΔΕΗ και των θυγατρικών της (ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ) και ειδικότερα στα 6 μεγαλύτερα εργοτάξια της Αττικής που διοργάνωσε τοκλαδικό σωματείο ενέργειας.
Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του «Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας» (ΔΕΔΔΗΕ) και στη συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Γιώργο Κόλλια τόνισαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως το γεγονός ότι είναι απλήρωτοι από 4 έως 18 μήνες και πως οι συνθήκες εργασίας είναι άσχημες.
Σημείωσαν ότι πρόθεσή τους είναι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Το Σαββατοκύριακο θα γίνει παύση εργασιών, δηλαδή δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες εργασίες.
Επίσης το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση που στο πλαίσιο του δόγματος νόμος και τάξη προσήγαγε 4 απεργούς, μεταξύ αυτών και ένα μέλος της Διοίκησης του Σωματείου, ως ύποπτους για ληστεία σε τράπεζα. Οι εργαζόμενοι, φορώντας τα ρούχα της δουλειάς τους, απλά περίμεναν στο πεζοδρόμιο τους υπόλοιπους απεργούς για να πραγματοποιήσουν τη συγκέντρωσή τους στο ΔΕΔΔΗΕ.
Μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κουκακίου – Νέου Κόσμου και αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από μιάμιση ώρα.