(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Καταγγελία για την απόπειρα ματαίωσης προγραμματισμένης εκδήλωσης της επιτροπής μας, απ' την δημοτική αρχή.


Ακυρώσαμε και καταγγέλλουμε την απόπειρα της δημοτικής Αρχής να ματαιώσει προγραμματισμένη εκδήλωση της Επιτροπής μας.

«Ουδέν κακόν αμιγές καλού»: Ένα ζεστό, άνετο, με θαυμάσια ακουστική χώρο, «κρυμμένο» μέχρι σήμερα, διαθέτει το Δημαρχείο της πόλης μας. Αυτό ανακάλυψαν οι φίλοι της Λαϊκής Επιτροπής Μαρουσιού, όταν η διοίκηση Πατούλη, με μια τακτική στην οποία μέχρι σήμερα δεν μας είχε συνηθίσει, προσπάθησε να ματαιώσει προγραμματισμένη από καιρό εκδήλωσή μας.

Πρόκειται για τη 
λαϊκή συνέλευση της Επιτροπής μας, την Τετάρτη, 2 Οκτώβρη, για την οποία με έγγραφό μας είχε έγκαιρα ζητηθεί η παραχώρηση αίθουσας. Όμως, το αρμόδιο Γραφείο του κ. Δημάρχου, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας, ανέβαλλε κάθε φορά να δώσει σαφή απάντηση, αναγνωρίζοντας πάντως ότι η αίθουσα δεν είχε κλειστεί από άλλο φορέα. 

Φτάσαμε έτσι στην ημέρα της εκδήλωσης, την οποία είχαμε δημοσιοποιήσει έντυπα και ηλεκτρονικά, οπότε αιφνιδιαστικά, λίγες ώρες πριν την έναρξή της, μας ανακοινώθηκε ότι η διαθέσιμη αίθουσα δόθηκε αλλού. Με μια «μικρή» λεπτομέρεια: Η αίθουσα δόθηκε εσπευσμένα την ημέρα της εκδήλωσής μας όπως μας πληροφόρησαν πολλοί από τους προσερχόμενους.

 Προφανής η προσπάθεια της δημοτικής Αρχής να ματαιώσει την εκδήλωσή μας και την 
καταγγέλλουμε στα λαϊκά στρώματα της πόλης μας, ως συνειδητή πράξη απαγόρευσης της συγκεκριμένης πολιτικής μας δραστηριότητας. Η απόπειρα όμως απέτυχε. Ο χώρος υποδοχής των συμπολιτών μας στο ισόγειο του δημαρχείου διαμορφώθηκε από τους φίλους της Λαϊκής Επιτροπής, σε λιγότερο από πέντε λεπτά, σε ένα λειτουργικό και φιλόξενο χώρο. Η συνέλευσή μας έγινε, χωρίς φαινόμενα παρεμβολής με την άλλη εκδήλωση, με μαζική συμμετοχή, πλούσια συζήτηση και καλά αποτελέσματα. Αδιάψευστος μάρτυρας οι φωτογραφίες που επισυνάπτουμε.

 


Συμπέρασμα: Η εργατική - λαϊκή έμπνευση και πρωτοβουλία μπορεί να ανοίγει δρόμους κόντρα σε κάθε λογής αντιλαϊκά εμπόδια και μεθοδεύσεις. Ας τό 'χουμε κατά νου και για άλλες περιπτώσεις.
ΥΓ: Σε λιγότερο από πέντε λεπτά ο χώρος που μας φιλοξένησε επανήλθε στην πρότερη κατάστασή του.


Η Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου