(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ.

Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία του Βόρειου Τομέα & φορείς της περιοχής, θεωρούμε:

1.           Η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η Ευρωπαϊκή Ένωση – ΔΝΤ με το κλείσιμο δημόσιων μονάδων υγείας, τις χιλιάδες διαθεσιμότητες (προθάλαμος απολύσεων) στο δημόσιο και την προωθούμενη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα χτίζουν την βαρβαρότητα της καπιταλιστικής ανάπτυξης .Προετοιμάζουν  δεύτερο και τρίτο κύκλο λουκέτων και διαθεσιμότητας εργαζομένων από τις μονάδες υγείας (νοσοκομεία επαρχίας, Κέντρα Υγείας, ΕΟΠΥΥ) , επιχειρούν να αρθεί η μονιμότητα! Θέλουν να τσακίσουν όποιο λαϊκό δικαίωμα έχει απομείνει, για να μεταφέρουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του λαού.
2.            Εκείνο που θέλει η κυβέρνηση είναι να έχει την υγειά του μόνο όποιος έχει να πληρώσει.  Οι άλλοι στον … Καιάδα. Θέλει το κράτος να δίνει τα ελάχιστα στην δημόσια υγεία-πρόνοια και να λειτουργούν τα νοσοκομεία με ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια. Θέλει να έχει προσωπικό με μισθούς πείνας, ευέλικτο και σε διαρκή κινητικότητα. Και όλα αυτά για να εξασφαλίζει τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Υπηρετεί τα μονοπώλια στην υγεία – πρόνοια - φάρμακο και στους άλλους κλάδους, γι’ αυτό καταργεί κλίνες, συγχωνεύει κλινικές, βάζει λουκέτο σε νοσοκομεία. Στέλνει σπίτι τους, έστω και προσωρινά όπως ο ίδιος  λέει, υγειονομικούς την ίδια ώρα που ασθενείς περιμένουν σε λίστα αναμονής μηνών, για μια εξέταση, ένα χειρουργείο, την έναρξη θεραπείας για τον καρκίνο. Την ίδια ώρα που καταγράφονται δεκάδες εργατικά ατυχήματα στους τόπους δουλειάς, αποτέλεσμα της ασυδοσίας του κεφαλαίου.
3.       Θεωρούμε πως στον αγώνα για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, στην πάλη ενάντια στον κοινό πραγματικό εχθρό μας, κανείς δεν πρέπει να’ ναι μόνος του. Θεωρούμε ότι όσο η μεγάλη πλειοψηφία των υγειονομικών και του λαού, δεν μπαίνει σε αυτόν τον αγώνα, φαίνονται όλα βυθισμένα στην πνιγμένη οργή. Μια οργή μίζερη, αδύναμη να σπάσει τις αλυσίδες μας και να ανατρέψει την βαρβαρότητα που ζούμε. Αυτό όμως είναι στο χέρι μας να αλλάξει και θα αλλάξει, όταν οι αγώνες γίνουν υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων σε κάθε νοσοκομείο, σε κάθε χώρο δουλειάς. Όταν η μαζική γενική συνέλευση των εργαζομένων γίνει κέντρο του αγώνα όπου συλλογικά θα συζητάμε, αποφασίζουμε για τις απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις, θα οργανώνουμε τον αγώνα.
4.       Είναι αναγκαιότητα Ø να  βάλουμε στην άκρη τον κυβερνητικό συνδικαλισμό που έβαλε πλάτη για να έρθουμε ως εδώ στηρίζοντας τις κυβερνήσεις και τα επιχειρήματα τους, που έκαναν και κάνουν ότι μπορούν για να καλλιεργήσουν τον εφησυχασμό και την ηττοπάθεια.Ø Να  βάλουμε στην άκρη όσους υιοθετούν την ανταγωνιστικότητα και την «υγιή επιχειρηματικότητα» που ουσιαστικά στηρίζουν τη στρατηγική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Ø Να  βάλουμε στην άκρη όσους θέλουν να τσακίσουν το ίδιο το κίνημα υπονομεύοντας τις συλλογικές διαδικασίες και την οργάνωση της πάλης. 
Παλεύουμε για :
  •      Να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα νοσοκομεία στα οποία μπήκε λουκέτο.
  •     Να τοποθετηθούν εδώ και τώρα στις οργανικές τους θέσεις οι 1.665 υγειονομικοί βρίσκονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.
  •     Να χρηματοδοτηθούν τα νοσοκομεία από τον κρατικό προϋπολογισμό διαφορετικά δεν θα είναι δυνατή η λειτουργία τους. ΔΩΡΕΑΝ υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας σε όλους τους ασθενείς ανεξάρτητα από ασφαλιστική κάλυψη και να καταργηθεί το νέο επαίσχυντο χαράτσι νοσηλείας των 25€.
  •     Να μην καταργηθεί καμιά δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όπως σχεδιάζουν συγκυβέρνηση –Ε.Ε.-ΔΝΤ, αντίθετα να ενισχυθεί η δημόσια και δωρεάν ΠΦΥ γιατί αυτό υπαγορεύεται από τις ανάγκες του λαού μας.
  •     Άμεσες Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.


Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό & είναι υπόθεση του λαού η υπεράσπισή της!


Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου
ΚΑΤ,
Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου
 Παίδων Πεντέλης,
Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Σισμανόγλειου,
Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ Ογκολογικού Κηφισιάς

Β΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής,
Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου
Σύλλογος προοδευτικών Γυναικών 
Αμαρουσίου
Σύλλογος προοδευτικών Γυναικών 
Κηφισιάς