(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση της ΟΒΣΑ για τις άμεσες διεκδικήσεις των αυτοαπασχολούμενων - ΕΒΕ


OMΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ο.Β.Σ.Α.
ΠΑΤΟΥΣΑ 3 Τ.Κ.10677 ΑΘΗΝΑ '210 3809327 FAX 210 3818740

Email  obsagr@gmail.com


                                                                                                
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
          Η Ομοσπονδία μας όλη τη προηγούμενη περίοδο συνέβαλε στην οργάνωση του αγώνα για τα προβλήματα του κάθε μικρού, φτωχού, βιοτέχνη, επαγγελματία, έμπορου, ενάντια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τις πολιτικές που τόσα χρόνια τους εξυπηρετούν, αφανίζοντας εμάς.
  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΒΣΑ δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει στην ρώτα που έχει χαράξει, πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά, με μεγαλύτερη ορμή, γιατί οι παράγοντες  που οδήγησαν τη συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην απώλεια δικαιωμάτων και κατακτήσεων, βρίσκονται εδώ.
Είναι εδώ τα μονοπώλια, που μαζί με την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους φόρτωσαν τις συνέπειες της κρίσης στις πλάτες μας, και συνεχίζουν να θησαυρίζουν πάνω στα δικά μας συντρίμμια, ενώ η ανάκαμψη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου σημαίνει νέα βάρη στις πλάτες των μικρών ΕΒΕ.
           Η ζωή μας, γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, τα οικονομικά μας προβλήματα οξύνονται καθημερινά. Ήδη άρχισαν οι εκπτώσεις από τις προεκλογικές υποσχέσεις. Ήδη άρχισαν τα όργανα για “πάταξη της φοροδιαφυγής” που συνήθως σημαίνει νέο κυνηγητό προς τους συναδέλφους που έχουν χρέη.
          Έχουν γίνει θηλιά στο λαιμό μας οι δεκάδες εφαρμοστικοί μνημονιακοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί και που η νέα  κυβέρνηση αποδέχεται.
          Είναι εδώ η αναδουλειά
          Είναι εδώ τα χρέη στο ταμείο δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων.
          Είναι εδώ οι απειλές και οι κατασχέσεις εργαλείων, μαγαζιών και σπιτιών μας.
Είναι εδώ η φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ      
          Είναι εδώ ο φόρος αλληλεγγύης και ο ΕΝΦΙΑ
          Είναι εδώ τα χρέη σε τράπεζες και προμηθευτές
          Είναι εδώ η απελευθέρωση των επαγγελμάτων και οι πιστοποιήσεις
          Είναι εδώ η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ
Η Oμοσπονδία μας μαζί με τα σωματεία που την αποτελούν σε γραμμή αγωνιστική ενάντια στα μονοπώλια, με το πλαίσιο της ΠΑΣΕΒΕ.
Η συμμαχία μας, με τους εργαζόμενους, το ΠΑΜΕ, από κοινού για να βροντοφωνάξουμε για τις διεκδικήσεις μας.
Διεκδικήσεις που συμπυκνώνονται στο αίτημα

«Κάλυψη όλων των απωλειών-Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα».
         
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
ü  Κατάργηση του νόμου 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ). Αναδρομική διαγραφή των φόρων που επιβλήθηκαν με τον νόμο αυτό.
ü  Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
ü  20.000 € αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000 € για κάθε παιδί.
ü  Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000 €, και αύξηση τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
ü  Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ü  Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης για όλους του συνταξιούχους.
ü  Καταβολή των συντάξεων, με βάση τα κατοχυρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, με ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού. Κρατική χρηματοδότηση ικανή να βγάλει τον ΟΑΕΕ από το σημερινό αδιέξοδο.
ü  Αύξηση της βασικής σύνταξης στα 486 € από 220 € (όπως και στο ΙΚΑ), επέκταση της σε όλους τούς συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, υπολογισμός των εισφορών που έχουν καταβληθεί, πάνω από την βασική σύνταξη.
ü  Συνταξιοδότηση όλων των ασφαλισμένων που συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία, με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους.
ü  Προσωρινή σύνταξη μέσα σε ένα μήνα από την κατάθεση της αίτησης συνταξιοδότησης και οριστική μέσα σε έξι μήνες.
ü  Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώτος με προοπτική την παραπέρα μείωση τους.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
ü  Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
ü  Ανανέωση όλων των βιβλιάριων υγείας ανεξάρτητα χρεών.
ü  Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων, κλιμακούμενου προοδευτικά, υπέρ του ΟΑΕΕ, για κέρδη ή ατομικό εισόδημα  άνω των 20.000 €.

ΧΡΕΗ
ü  Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη.
ü  Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας. Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ.
ü  Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας.
ü   Αναστολή των κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κλπ,  για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρηση τους.
ü  Κούρεμα των χρεών προς τι τράπεζες κατά 30% για όσους αυτοαπασχολούμενους κρατούν ακόμα την επιχείρηση τους και 50% για όσους έκλεισαν.
ü  Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

ΑΝΕΡΓΟΙ
ü  Επίδομα ανεργίας στα 600 €  και πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, για κάθε αυτοαπασχολούμενο που κλείνει το μαγαζί του, χωρίς εξαιρέσεις,  μέχρι να βρει νέα εργασία.
ü  Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα έτη. Πάγωμα όλων των χρεών και των ρυθμίσεων, για όσο διάστημα παραμένει άνεργος.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
ü  Κατάργηση των νόμων για την αποκαλούμενη «απελευθέρωση των επαγγελμάτων», που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους αυτοαπασχολούμενους.
ü  Επαγγελματική αδεία, που να προϋποθέτει πτυχίο της δημόσιας τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. Ενημέρωση για τις νέες τεχνικές εξελίξεις και επικαιροποίηση των γνώσεων με ευθύνη των φορέων της αρχικής εκπαίδευσης. Κατάργηση της πιστοποίησης και των κέντρων κατάρτισης.


Στην προσοχή μας μόνιμα και σταθερά έχουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νέα ζευγάρια και ιδιαίτερα οι αυτοαπασχολούμενες γυναίκες. Τα εξοντωτικά ωράρια οι διπλές ευθύνες που έχουν είναι στο επίκεντρο της προσοχής κάθε σωματείου. Μπροστά στις 8 Μάρτη η ΟΒΣΑ θα πάρει πρωτοβουλία μαζί με τους κλάδους που έχουν συναδέλφισσες.
Καμιά κυβέρνηση ότι πρόσημο και αν έχει δε μπορεί να ξεπεράσει σε ισχύ τη δύναμη που έχει ο λαός όταν διεκδικεί το δίκιο του. Βάζουμε φρένο σε αυτούς ου μας θέλουν σε αναμονή, που μας λένε ότι κάτι θα πάρετε και εσείς από την ανάπτυξη. Η όποια ανάπτυξη και εάν έρθει θα αφορά τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και μερικές επιχειρήσεις δίπλα τους. Φροντίζουν για αυτό οι ήδη ψηφισμένοι νόμοι, που θα κάνουν την αγορά ρωμαϊκή αρένα.
            Η αποφασιστική  πάλη, ενάντια στα μονοπώλια, τις πολιτικές που τα στηρίζουν, είναι μονόδρομος,  για να αντιμετωπίσουμε τη φτώχεια και τη δυστυχία, για να αποσπάσουμε αυτά που χάσαμε, για να βάλουμε μπρος για τις διεκδικήσεις μας, που να καλύπτουν σύγχρονες ανάγκες.
          Από τη δική μας δράση, από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας, εξαρτάται η «σωτηρία» μας, η αξιοπρεπής ζωή, το μεροκάματο μας.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ-
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Η ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος, του κινήματος των φτωχών ΕΒΕ,  οι ζωντανές συλλογικές διαδικασίες των σωματείων, πρέπει να είναι σε πρώτο πλάνο.
Καμία εμπιστοσύνη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που θυμήθηκαν πάλι τον κοινωνικό διάλογο, για να παζαρέψουν για τους λίγους, αφήνοντας τους πολλούς μόνους και αβοήθητους.
Η ΟΒΣΑ, καλεί τα σωματεία να συζητήσουν πλατιά με όλους τους αυτοαπασχολούμενους μέλη τους, με όλους τους αυτοαπασχολούμενους της  Αττικής, τα σύγχρονα, επίκαιρα και αναγκαία για την αξιοπρεπή ζωή, αιτήματα μας. Να τα εμπλουτίσουμε, να τα κάνουμε αιχμή για δράση του κάθε σωματείου, όπλο για τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας.