(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΜΕ: Η ΓΣΕΕ πανηγυρίζει για τα ψίχουλα και παζαρεύει τα ελάχιστα


Η ΓΣΕΕ έχει ήδη πιάσει στασίδι στους κοινωνικούς διαλόγους που θα ακολουθήσουν, παζαρεύοντας τα ελάχιστα και πανηγυρίζοντας για τα ψίχουλα, σχολιάζει το ΠΑΜΕ αναφορικά με την ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας με την οποία χαρακτηρίζει θετικές τις προγραμματικές δηλώσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Χαρακτηριστικά σημειώνει η ΓΣΕΕ: «Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης σχετικά με ζητήματα που αφορούν τις δυνάμεις της εργασίας κινούνται σε θετική κατεύθυνση».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:
«Η ΓΣΕΕ, ως γνωστός και γνήσιος εκφραστής του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, πιστή στη ρότα της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, άλλαξε απλώς χρώμα στο κουστούμι της και συντάχθηκε με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Έχει ήδη πιάσει στασίδι στους κοινωνικούς διαλόγους που θα ακολουθήσουν, παζαρεύοντας τα ελάχιστα και πανηγυρίζοντας για τα ψίχουλα.
Οι εργαζόμενοι έχουν μεγάλη εμπειρία για το ρόλο και τη στάση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, οπότε έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν τι σημαίνει για τα δικαιώματά τους και τις διεκδικήσεις τους η στήριξη της ΓΣΕΕ στις κυβερνητικές προτάσεις.
Το ΠΑΜΕ επαναφέρει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και στους εργαζόμενους το διεκδικητικό πλαίσιο για τις άμεσες διεκδικήσεις της εργατικής - λαϊκής οικογένειας που το Νοέμβρη βρήκε αποδοχή σε πάνω 1.000 σωματεία και μαζικούς φορείς με σύνθημα "Δεν θα ζήσουμε, δεν θα συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα"».