(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Παράσταση διαμαρτυρίας στη πρυτανεία του ΕΚΠΑ από Φοιτητικούς Συλλόγους και Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ (VIDEO)


Να δοθεί άμεσα λύση στα προβλήματα των μετεγγραφέντων πρωτοετών και να μη χάσουν το πρώτο εξάμηνο απαίτησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν Φοιτητικοί Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ.
Σε συνάντηση που έγινε με τον αναπληρωτή Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Κ. Μπουραζέλη, καταδικάστηκε από την πλευρά των φοιτητών η πρακτική της κυβέρνησης, του υπουργείου Παιδείας και των πρυτανικών αρχών που κοροϊδεύουν τους φοιτητές σχετικά με τις μετεγγραφές, «πετώντας το μπαλάκι» ο ένας στον άλλον.
Στην ίδια λογική,  που καταδίκασαν  οι φοιτητές, κινήθηκε ο Κ. Μπουραζέλης,  αφού «πέταξε τα μπαλάκι» στα τμήματα, λέγοντας πως αυτά κάνουν τις μετεγγραφές, ενώ δήλωσε άγνοια για το γεγονός ότι στις σχολές των Θετικών Επιστημών είναι αδύνατο να γίνουν μετεγγραφές, σύμφωνα με την Κοσμητεία.
Οι φοιτητές έθεσαν και μια σειρά από τα οξυμένα προβλήματά τους όπως η καθαριότητα, η πρόσληψη πρόσθετου μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολών, ενώ απαίτησαν να εξασφαλιστεί ότι οι φοιτητές από μετεγγραφή θα πάρουν κανονικά τις φοιτητικές παροχές που δικαιούνται, δωρεάν σίτιση, συγγράμματα, αναλώσιμα, αλλά και  μεταφορές με τα ΜΜΜ των σχολών.
Ο Αντιπρύτανης απάντησε ότι έχει ζητηθεί από το υπουργείο Παιδείας επαρκή χρηματοδότηση.
Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν οι σύλλογοι Νηπιαγωγών, Ιστορικού Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών, Γεωλογικού και Οδοντιατρικής  και οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ Φυσικού, Μαθηματικού, Ιατρικής, μετεγγραφέντων Νοσηλευτικής καιπρώτου έτους Νηπιαγωγών.