(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Περιφέρεια Αττικής: Ανακοίνωση για την απόφαση ίδρυσης ΚΟΙΝΣΕΠ


Την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής, στην απόφαση για ίδρυση «Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχείρήσεων», καταγγέλλουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Περιφέρεια Αττικής.
Αναφέρουν συγκεκριμένα:
«Δεν μας παραξενεύει η απόφαση αυτή, γιατί η λεγόμενη Κοινωνική Οικονομία (νόμος του ΠΑΣΟΚ-Κατσέλη) περιλαμβάνεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ως βασικός μοχλός στη λεγόμενη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, για δε τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ (Σγουρός) και της ΝΔ (Κουμουτσάκος), που το ψήφισαν αποτελεί φυσική συνέχεια της ελεύθερης αγοράς και της πολιτικής τους… Εξάλλου όλα τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρωμονόδρομου γενικότερα, αποδέχονται τις ΚΟΙΝΣΕΠ, που αποτελούν κανόνα για μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων στην ΕΕ.
Για άλλη μια φορά βλέπουμε τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές των ΟΤΑ να προχωράνε γρήγορα, να παίζουν το ρόλο του λαγού στο χτύπημα των εργασιακών σχέσεων. Για άλλη μια φορά βλέπουμε να βαφτίζουν το κρέας ψάρι, για να ισχυριστούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα "δώσουν ίσες ευκαιρίες" στους άνεργους, στους ανθρώπους του μόχθου. Εξάλλου δεν είναι λίγοι οι δήμαρχοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που μέχρι τώρα έχουν αναθέσει αρμοδιότητές τους σε ΚΟΙΝΣΕΠ!
Η Περιφερειακή Αρχή της Αττικής πρώτη από όλες τις άλλες Περιφέρειες ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του υπουργείου Εσωτερικών της "μνημονιακής" συγκυβέρνησης για τη δημιουργία 13 Περιφερειακών Μηχανισμών στήριξης των ΚΟΙΝΣΕΠ! Σαν έτοιμη από καιρό έφερε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και το ψήφισε, μαζί με τους άλλους θιασώτες της "φιλελεύθερης", "νεοφιλελεύθερης", "σοσιαλδημοκρατικής" ή όποιο άλλο πρόσημο αυτοί βάζουν στην καπιταλιστική ανάπτυξη!!! Την ίδια ώρα γίνονται σχετικές ημερίδες σε Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα κ.ά. από το υπουργείο Εργασίας που διαλαλεί το φρούτο των ΚΟΙΝΣΕΠ».
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Περιφέρεια Αττικής στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν:
«Οι ΚΟΙΝΣΕΠ αποτελούν όχημα για να έχουν φτηνούς εργαζόμενους, δίχως δικαιώματα, για να συνεχίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι να ανακυκλώνουν την ανεργία με ολιγόμηνες θέσεις εργασίας, με άθλιους μισθούς και χωρίς ουσιαστικά εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, για να εξασφαλίζουν ζεστό χρήμα και τζάμπα εργατικό δυναμικό σε επιχειρήσεις, για να διευκολύνουν την είσοδο ιδιωτών, βιομηχάνων, μονοπωλιακών ομίλων σε αρμοδιότητες και υπηρεσίες του δημόσιου τομέα. Τα προγράμματα αυτά επιδότησης των εργοδοτών και δημιουργίας των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, δεν πρόκειται να μειώσουν ουσιαστικά την ανεργία. Όπου προχώρησαν έβαλαν πλάτη στην παραπέρα μείωση της κρατικής επιχορήγηση προς τους ΟΤΑ, απολύθηκε προσωπικό τους, εμπορευματοποιήθηκαν έργα και υπηρεσίες προς τους δημότες, μεθοδεύτηκε η απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη να προσφέρει πλήρεις, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες στο λαό, που τις έχει προπληρώσει μέσω της άμεσης και έμμεσης φορολογίας.
Να δυναμώσουμε την φωνή μας και να απαιτήσουμε :
  • Την ακύρωση της απόφασης της Περιφερειακής Αρχής για συμμετοχή της σε ΚΟΙΝΣΕΠ.
  • Την κατάργηση του νόμου για τη δημιουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ, όπως και κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης στους ΟΤΑ.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Συμμετέχουμε μαζικά στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 27 Νοέμβρη με τις ταξικές δυνάμεις».