(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Στα Προπύλαια διαδηλώνουν την Πέμπτη σπουδαστές, φοιτητές, μαθητές για τα δικαιώματά τους


Σε νέα κινητοποίηση προχωρούν οι φοιτητές και σπουδαστές, μετά από πρόταση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, αύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια ενώ σήμερα πραγματοποιούνται Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων.
Μαθητές σχολείων της Αθήνας και του Πειραιά καλούν στην κινητοποίηση τονίζοντας ότι συγκροτούνται συντονιστικά σε κάθε περιοχή δίνοντας συνέχεια στον αγώνα με κινητοποιήσεις, κλεισίματα δρόμων, οργάνωση εξορμήσεων σε γειτονιές για να κάνουμε γνωστά τα αιτήματά μας, μαθητικές συναυλίες, συνεντεύξεις τύπου.
Οι φοιτητές, μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 70 φοιτητικοί σύλλογοι, εκατοντάδες επιτροπές αγώνα, δεκάδες επιτροπές ετών και εξαμήνων, χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές από όλη την Ελλάδα, συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στην υποβάθμιση της παιδείας και απαιτούν:
  • Επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό!
  • Αποκλειστικά δωρεάν σπουδές!
  • Να μετατραπούν πανεπιστημιακά ακίνητα και δημόσια κτίρια σε εστίες στην ευθύνη του κράτους! Μέχρι τότε να δίνεται επίδομα ενοικίου, δωρεάν δωμάτια σε ξενοδοχεία!
  • Πρόσληψη μόνιμων καθηγητών που να καλύπτουν όλο το πρόγραμμα σπουδών! Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που να καλύπτει όλες τις ανάγκες λειτουργίας του ιδρύματος!
  • Κανένας φοιτητής έξω από εργαστήριο ή θεωρία! Κανένα υπεράριθμο εργαστήριο ή θεωρία! Κανένας πρωτοετής από μεταγραφή να μη χάσει το 1ο εξάμηνο!
  • Να φύγουν οι εταιρείες και οι εργολάβοι από τις σχολές! Έξω η εταιρεία security από το ΕΚΠΑ!
  • Να μην περάσει ο νέος Οργανισμός που εφαρμόζει τον αντιδραστικό νόμο - πλαίσιο!
  • Επιστημονική μόρφωση και ειδίκευση υψηλού επιπέδου. Επιστήμη και έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι για τα συμφέροντα των μονοπωλίων!
  • Σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα πάνω στο αντικείμενο σπουδών μας! Να μην υπάρχει νέος που θα δουλεύει με λιγότερα από 751€! Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών! Να μη διαγράφεται κανείς που θέλει να τελειώσει τις σπουδές του!
  • Πρακτική άσκηση ενταγμένη στο πρόγραμμα σπουδών, πάνω στην ειδικότητα, στην επίβλεψη του ιδρύματος! Με αξιοπρεπή μισθό, πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα!
  • Ενάντια στην ένταση του αυταρχισμού στα ιδρύματα, στα μέτρα που έχουν στόχο να εμποδίσουν τη συλλογική διεκδίκηση για να περνά ανεμπόδιστα η αντιλαϊκή πολιτική για ιδρύματα - επιχειρήσεις.
Στις 7 Νοέμβρη, στις 10.00, απαιτούν να γίνει συνάντηση των φοιτητικών συλλόγων με τον Πρύτανη και τη Σύγκλητο ενώ αμέσως μετά θα δώσουν συνέντευξη Τύπου έξω από την Πρυτανεία.