(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα δημόσια νοσοκομεία - Απεργία στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία σήμερα



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ.


Συνεχίζονται και κλιμακώνονται οι πολύμορφες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία ενάντια στις διαθεσιμότητες και το κλείσιμο νοσοκομείων που προωθεί η κυβέρνηση.
Απεργία στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία
Σήμερα Τρίτη οι εργαζόμενοι στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία της χώρας πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11.30 π.μ.
Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλεί στη σημερινή απεργία και συγκέντρωση των εργαζομένων στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, σημειώνοντας, ανάμεσα σε άλλα: «Η "ψυχιατρική μεταρρύθμιση" έχει εφαρμοστεί δεκαετίες πριν, όχι μόνο στην Αμερική, αλλά και σε χώρες της ΕΕ, τόσο από νεοφιλελεύθερες όσο και από σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις. Το φαινόμενο της "περιστρεφόμενης πόρτας", τα δεκάδες ράντζα στις ψυχιατρικές κλινικές των γενικών νοσοκομείων, το θεραπευτικό χάσμα, η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, η γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα συνθέτουν το ζοφερό τοπίο όπου και αν εφαρμόστηκε».
Κινητοποιήσεις σε υπό κατάργηση νοσοκομεία
Επίσης από το πρωί της Τρίτης οι εργαζόμενοι στο «Πατησίων» και «Αμαλία Φλέμιγκ»πραγματοποιούν συγκέντρωση στις εισόδους των νοσοκομείων, ενώ στο «Αγία Βαρβάρα»σήμερα γίνεται νέα συγκέντρωση από εργαζόμενους, μαζί με ασθενείς, κατοίκους, εργαζόμενους από άλλους κλάδους, σωματεία άλλων νοσοκομείων της Δυτικής Αττικής, καθώς και τις Λαϊκές Επιτροπές Αιγάλεω και Χαϊδαρίου. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν, με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, οι εργαζόμενοι του «Θριάσιου»στο πλαίσιο της στάσης εργασίας στην οποία προχωρούν από τις 11 π.μ. ως τη λήξη της βάρδιας.
Πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη
Αύριο Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία προχωρούν σε πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11.30 π.μ.. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων Μονάδων - Ιδρυμάτων - Σχολείων Ειδικής Αγωγής. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας Πρόνοιας του ΠΑΜΕ.
Στάση εργασίας τις ίδιες ώρες αποφάσισε και η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η οποία καλεί στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και στα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών σε όλη τη χώρα.
Απόφαση για συμμετοχή στην κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας έχει πάρει και το σωματείο των εργαζομένων στο «Θριάσιο», ενώ την Πέμπτη προχωρούν σε στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ.) και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου.
Στη Θεσσαλονίκη η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας καλεί εργαζόμενους, ασθενείς, κατοίκους και φορείς της πόλης  σε συγκέντρωση αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος».