(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ: Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία


Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη 48ωρη απεργία, που ξεκινάει από σήμερα Δευτέρα - τριήμερη μαζί με την απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και την Τετάρτη -, στις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και στην απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια, απευθύνει στους εκπαιδευτικούς η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, με τα εξής κεντρικά αιτήματα-συνθήματα:
  • Να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-πλουτοκρατίας - ΕΕ.
  • Δεν δεχόμαστε ούτε μια απόλυση ούτε μια διαθεσιμότητα - να γυρίσουν πίσω όλοι οι απολυμένοι.
  • Το νομοσχέδιο που τσακίζει τη μόρφωση των παιδιών να μείνει στα χαρτιά - Ένα σχολείο για όλα τα παιδιά.
Η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ εστιάζει στηνανάγκη συνέχισης και ουσιαστικής κλιμάκωσης του αγώνα με ενιαία αντεπίθεση όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει με μια σειρά χαρακτηριστικά στοιχεία ότι οι δυνάμεις που απαρτίζουν την πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΛΜΕ κάθε άλλο παρά κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση.
Τέλος, καλεί κάθε καθηγητή να πάρει πρωτοβουλίες οργάνωσης και μέτρα για την επιτυχία της απεργίας, σε κάθε σχολείο, σε κάθε ΕΛΜΕ, προτείνοντας η ίδια μια σειρά πρωτοβουλίες και μορφές δράσης και οργάνωσης.
Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της:
«Το γεγονός ότι δεν υιοθετήθηκε η απεργία διαρκείας με τη μορφή των 5ήμερων επαναλαμβανόμενων δεν σημαίνει ότι σταματάμε τον απεργιακό αγώνα και γενικά τους αγώνες που εκ των πραγμάτων πρέπει να έχουν διάρκεια. Αξιοποιούμε όλες τις μορφές πάλης, χωρίς να τις θεοποιούμε.
Δεν περιορίζουμε, ούτε χαμηλώνουμε το μπόι και την προοπτική του κινήματος στο πλαίσιο μιας μορφής πάλης.
...Η αντιλαϊκή αυτή πολιτική πρέπει να παρεμποδιστεί, πρέπει να ανατραπεί, γι’ αυτό στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
Ενιαία πάλη κι όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί για να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ και το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.
Τέτοιους αγώνες, αυτό το δρόμο, αυτή την ενότητα, αυτή την προοπτική υπηρετεί το ΠΑΜΕ.
Αυτό το περιεχόμενο πρέπει να πάρει ο αγώνας μας κι αυτόν τον προσανατολισμό πρέπει να υπηρετήσει η απεργία μας.
Από τέτοιους αγώνες κι από ένα τέτοιο κίνημα έχουμε ανάγκη σήμερα, ώστε να μπορέσουμε ν’ ασκήσουμε τη μέγιστη δυνατή πίεση στην κυβέρνηση, να ζορίσουμε κυβέρνηση και πλουτοκρατία και σε συμμαχία με τους άλλους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε οι αγώνες μας να γίνουν αποτελεσματικοί.
Κλιμακώνουμε την πάλη και η προοπτική που δίνουμε στους αγώνες του σήμερα συνδέεται με την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, φτάνει μέχρι την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.
Για να έχουν οι αγώνες μας τέτοιο προσανατολισμό, τέτοια χαρακτηριστικά η πλειοψηφική ηγεσία της ΟΛΜΕ, που στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν έκανε τίποτα. Ίσα-ίσα, κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση.
Επέλεξαν να κάνουμε μία απεργία διαρκείας μόνοι μας, χωρίς από τα πριν να έχει εξασφαλιστεί η συγκατάθεση και των άλλων κλάδων, ούτε καν της ΔΟΕ και ουσιαστικά με μοναδικό στόχο να πέσει η κυβέρνηση όπως είπαν οι εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ), στο τελευταίο ΔΣ της ΟΛΜΕ. Εννοείται ότι όσο πιο γρήγορα απαλλαγούμε απ’ αυτή την κυβέρνηση τόσο καλύτερα. Όμως, με τη σημερινή γραμμή πάλης στο κίνημα, που υιοθετεί την ανταγωνιστικότητα και την "υγιή επιχειρηματικότητα", τον ευρωμονόδρομο, επί της ουσίας στηρίζουν τη στρατηγική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι να απαλλαγούμε μόνο από αυτή την κυβέρνηση. Το ζήτημα είναι να απαλλαγούμε από την αντιλαϊκή πολιτική. Το να βάλουμε το κίνημα να παλέψει για να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να έρθει στη θέση της μία άλλη, η οποία, έστω και με διαφορετικό μείγμα διαχείρισης, θα εφαρμόσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, είναι θανατηφόρα επιλογή για το κίνημα και τα λαϊκά στρώματα.
...Καλούμε κάθε συνάδελφο να πάρει πρωτοβουλίες οργάνωσης και μέτρα για την επιτυχία της απεργίας, σε κάθε σχολείο, σε κάθε ΕΛΜΕ. Χωρίς καμία καθυστέρηση να οργανωθούν περιοδείες, ομιλίες, συσκέψεις με γονείς και μαθητές, τοπικές συγκεντρώσεις και άλλα.
  • Καθημερινό πρόγραμμα αγωνιστικών δραστηριοτήτων από κάθε ΕΛΜΕ, από κάθε απεργιακή επιτροπή, με συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, καταλήψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συναυλίες κ.ά. Την πρώτη μέρα κάθε 48ωρης αγωνιστικές, κινηματικές δραστηριότητες και τη δεύτερη μέρα Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ.
  • Συσκέψεις με γονείς και μαθητές σε κάθε σχολείο, σε κάθε Δήμο, κοινή αγωνιστική δράση. Ενημερώνουμε για το νομοσχέδιο της σφαγής των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας.
  • Δίνουμε μάθημα αγώνα στους μαθητές μας. Από κοινού και χέρι-χέρι στηρίζουμε κάθε αγωνιστική προσπάθεια των μαθητών.
  • Παίρνουμε μέρος στις 5 Οκτώβρη στα πανελλαδικά συλλαλητήρια που καλεί το ΠΑΜΕ και συμμετέχουν συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, πρωτοβάθμια σωματεία, για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις συντάξεις, ενάντια στη φοροληστεία και σ’ όλα τα χαράτσια, ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες.
  • Προετοιμαζόμαστε όλοι οι κλάδοι μαζί, Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, για νέα προειδοποιητική πανελλαδική, πανεργατική απεργία μέσα στον Οκτώβρη.Επιδιώκουμε η γενική αυτή απεργία να μην έχει προηγούμενο, να νεκρώσουν τα πάντα, να βουλιάξουν δρόμοι και πλατείες, να δείξει ο λαός μας την τεράστια δύναμή του, να τρομοκρατήσει κυβέρνηση - πλουτοκρατία και ΕΕ, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε να τους ανατρέψει. Τέτοια γενική απεργία θέλουμε και για μια τέτοια σύγκρουση πρέπει να προετοιμαστεί το κίνημα.
  • Με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων καταδικάζουμε τη δολοφονική συμμορία, τα ναζιστικά σκουπίδια της Χρυσής Αυγής, τα μαντρόσκυλα των αφεντικών, που δολοφόνησαν ένα νέο άνθρωπο στο Κερατσίνι, που οργάνωσαν δολοφονική επίθεση ενάντια σε στελέχη και μέλη του ΚΚΕ».

Διαβάστε στο συνημμένο αρχείο ολόκληρη την ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ
.