(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Πανελλαδική συγκέντρωση Συνταξιούχων στις 23 Ιουνίου


Πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα διοργανώνει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών στις 23 Ιουνίου, στις 18.00 στα Προπύλαια, απαιτώντας να μη φύγει ούτε ευρώ από τα αποθεματικά των ταμείων.

Υπενθυμίζεται πως ήδη οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις έχουν δώσει αγωνιστικό ραντεβού για την πανυγειονομική απεργία στις 20 Μάη, με το ίδιο αίτημα.

Στη σχετική ανακοίνωσή-κάλεσμα, η Ομοσπονδία αναφέρει:

«Η Ομοσπονδία μας εκπροσωπώντας τα εκατομμύρια των συνταξιούχων του ΙΚΑ και ερμηνεύοντας τις απαιτήσεις τους φωνάζει για άλλη μια φορά κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά των ταμείων. Πλήρη αποκατάσταση όλων όσων μας έχουν κλέψει με τις περικοπές, 13η και 14η σύνταξη.

Τα ταμεία μας από τις πολιτικές των κυβερνήσεων έχουν υποστεί λεηλασία στα οικονομικά τους προς όφελος του κεφαλαίου.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος με τις αποφάσεις της κυβέρνησης διαπιστώνουμε ότι επαναλαμβάνεται το ίδιο σενάριο σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων. Μια από τα ίδια. Σαρώνονται τα αποθεματικά – τα διαθέσιμα – τα ρευστά για να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις των μνημονίων και πολιτικών αποφάσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων απέναντι σε ένα χρέος για το οποίο δεν ευθύνονται οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, ο φτωχός λαός.

Κάτω τα χέρια από τα ταμεία μας θα βροντοφωνάξουν ξανά οι συνταξιούχοι και στην Παναττική συγκέντρωση που θα γίνει στις 20 Μάη 2015 στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης 10π.μ. και πορεία στο Υπουργείο Υγείας.

Κάτω τα χέρια από τα ταμεία μας θα επαναλάβουν και στις 23 Ιουνίου 2015 στην Πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στα Προπύλαια στις 6 το απόγευμα. 

Άλλος δρόμος για να τους σταματήσουμε και μπορούμε δεν υπάρχει».