(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΜΕ: Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλλονιάς


ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τις Λαϊκές Επιτροπές να οργανώσουν τώρα συγκέντρωση τροφίμων (που δεν χρειάζονται ψυγείο), γιατί είναι επείγουσα ανάγκη για το λαό της Κεφαλλονιάς που είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Να απευθυνθούν πλατιά στο λαό για να εκφραστεί στην πράξη η αλληλεγγύη. Ο κάθε κλάδος, ο κάθε χώρος δουλειάς να πάρει την ευθύνη και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ να πρωτοστατήσουν.
Καλεί τους εργαζόμενους να απευθυνθούν στα συνδικάτα τους και να συμβάλουν καθοριστικά στην προσπάθεια αυτή.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τις Λαϊκές Επιτροπές να πρωτοστατήσουν στη συγκέντρωση των παρακάτω υλικών, που έχει ανάγκη ο λαός της Κεφαλλονιάς.
1η Κατηγορία: Οινόπνευμα λευκό, πάνες για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, πάνες για παιδιά, υποσέντονα μιας χρήσης, χαρτί υγείας, χλωρίνες, γάζες άκοπες, φυσιολογικούς ορούς 1.000 ml, Betadin solution, Betadin scrable και γάντια μιας χρήσης μέγεθος small. 
 Κατηγορία – Τρόφιμα: Γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, Άνθος Αραβοσίτου βανίλια, κομπόστες, ζάχαρη και τοματοπολτός.
Διάφορα: Πλαστικά ποτήρια, πιρούνια, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και ράντζα. 

Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και φορείς

- Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί τους Συλλόγους και τις Ομάδες της να ανταποκριθούν στο κάλεσμά της για έμπρακτη αλληλεγγύη στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς και να παραδώσουν τα είδη που θα συγκεντρωθούν στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Ιπποκράτους 120), τη Δευτέρα 10 Φλεβάρη 10.00 με 13.00 και την Τρίτη 11 Φλεβάρη 17.30 με 20.30.
- Το ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου καλεί όλα τα σωματεία της δύναμής του, καθώς και τα υπόλοιπα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους φορείς του νησιού να συνδράμουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων, νερού και κλινοσκεπασμάτων για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς. Σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Δηλώνουμε έτσι την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στο γειτονικό μας νησί και την εργατική του τάξη που έχει πληγεί από το σεισμό, αλλά και από την εγκληματική αδιαφορία της συγκυβέρνησης σήμερα, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που αντιμετωπίζουν την ανθρώπινη ζωή ως κόστος και κατ’ επέκταση δεν μεριμνούν για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας. Η συγκέντρωση τροφίμων, νερού και κλινοσκεπασμάτων θα γίνεται καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου, στο Εργατ/κό Κέντρο (Ευγενίδου 5) και ώρες 09.00–13.00».
- Η Τοπική Γραμματεία Μεσσηνίας καλεί σε συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, στα γραφεία του ΠΑΜΕ αίθουσα 102 στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και ώρες 18.00-20.00  (για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 6942681096-6988926099).
- Η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες να επικοινωνήσουν με τις Επιτροπές Αγώνα σε κάθε αμαξοστάσιο και σε κάθε χώρο δουλειάς για να συγκεντρωθούν τα είδη. 
- Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καλεί το λαό της περιοχής να συνδράμει από το υστέρημά του για να βοηθήσει τους πληγέντες από το σεισμό. Τα υλικά γίνονται δεκτά στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καθημερινά και το Σαββατοκύριακο από τις 9.00 έως τις 13.00.
- Η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην Αχαΐα, θα συγκεντρώνει τα είδη πρώτης ανάγκης κάθε πρωί 9-2 και απόγευμα 6-9 στα γραφεία της, στην οδό Καραϊσκάκη 162 τηλ. 2613-015765.
- H ΔΑΣ Ναυτιλιακών Τουριστικών Υπαλλήλων, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, το λαό της Κεφαλονιάς. Συλλέγει τα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης έως και την Κυριακή 9 Φλεβάρη και ώρα 17:30 όπου θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη της ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.
- Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο λαό της Κεφαλλονιάς προσφέροντας τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο. Θα συγκεντρώνονται καθημερινά στα γραφεία του Εργατικό Κέντρου από τις 8 π.μ. – 1 μ.μ. και από 5 μ.μ.- 8 μ.μ.
- Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό και Δέρμα συγκεντρώνει τις εξής μέρες και ώρες τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης: Την Παρασκευή 07/02/2014: από τις 09:00π.μ. έως τις 19:30μ.μ., το Σάββατο Σάββατο 08/02/2014: από τις 11:00π.μ. έως τις 13:00μ.μ., την Κυριακή 09/02/2014: από τις 09:00π.μ. έως τις 11:00π.μ.. Επίσης από Δευτέρα 10/02/2014 έως και Παρασκευή 14/02/2014: από τις 09:00π.μ. έως τις 17:00μ.μ.