(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Παράδοση μονάδων και διαθεσιμότητες στον ΕΟΠΥΥ.


Με έγγραφη εντολή του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντού αρχίζουν τη διαδικασία παραλαβής και παράδοσης των δομών του Οργανισμού, ώστε να προχωρήσει η μετάβασή τους στις Υγειονομικές Περιφέρειες. Η νέα εντολή είναι συνέχεια προηγούμενων - πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο - για τη δημιουργία επιτροπών στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ που θα καταγράψουν την περιουσία (ακίνητα, πανάκριβα μηχανήματα και αναλώσιμο υλικό).
Στον ΕΟΠΥΥ θα παραμείνουν 1.400 διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι κατανέμονται σε 57 περιφερειακές διευθύνσεις, εκ των οποίων οι εφτά βρίσκονται στην Αττική. Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, οι διευθυντές των 57 περιφερειών καλούνται να παραλάβουν, να διαφυλάξουν και να παραδώσουν στη συνέχεια στις ΥΠΕ περιουσία δισ. ευρώ. Μέχρι χτες το βράδυ κανένας διευθυντής στην Αττική δεν προχώρησε στη διαδικασία παραλαβής και παράδοσης.
Σήμερα κατά πάσα πιθανότητα θα εκδοθούν και οδηγίες για τη διαθεσιμότητα - κινητικότητα, η οποία, σύμφωνα με το νόμο, θα διαρκέσει ένα μήνα. Δηλαδή, για ένα - τουλάχιστον - μήνα, όλες αυτές οι υποδομές και το υλικό θα βρίσκονται υπό την εποπτεία 57 ανθρώπων, καθώς οι 8.000 γιατροί και εργαζόμενοι που θα βρίσκονται σε διαθεσιμότητα απαγορεύεται να εκτελούν «καθήκοντα κύρια και παρεπόμενα».
Ταυτόχρονα, ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε χτες την έναρξη κλινικών ελέγχων - για λογαριασμό του Οργανισμού - από Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες που έχουν προσληφθεί για αυτόν το σκοπό. Η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα επιταχυνθεί η εκκαθάριση των απαιτήσεων για το 2013 και ότι «δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι περιμένουν εξόφληση δαπανών υγείας που έχουν καταβάλει οι ίδιοι».
Δηλαδή επικαλούνται τα αποτελέσματα των χαρατσιών που προκάλεσαν συναινετικά οι ηγεσίες του ΕΟΠΥΥ, οι πλειοψηφίες των ηγεσιών των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των επιχειρηματιών, για να δικαιολογήσουν την παραπέρα εκχώρηση τομέων του ΕΟΠΥΥ σε ιδιώτες.