(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Νέες απολύσεις και κλείσιμο φορέων στο Δημόσιο


Χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και κλείσιμο οργανισμών που θα επιδεινώσουν τις υπηρεσίες που προσφέρει το κράτος στο λαό προδιαγράφει το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που κατατέθηκε χτες στη Βουλή. Το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση 23 φορέων του Δημοσίου και αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης των δημόσιων υπαλλήλων.
Για τους εργαζομένους στα ΝΠΙΔ προβλέπεται η απόλυση όσων είχαν συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ενώ για τους εργαζομένους στα ΝΠΔΔ προβλέπεται η ένταξή τους στο πρόγραμμα της κινητικότητας, αφού προηγουμένως ενταχτούν στη διαθεσιμότητα.
Ενδεικτικά, ανάμεσα στους φορείς που καταργούνται είναι: Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ), Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας ΑΕ, Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), δύο ινστιτούτα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών και Ερευνητικό Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών), οργανισμοί Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης κ.ά.
Σφαγή σε βάρος των δημόσιων υπαλλήλων θα γίνει και με τις αλλαγές στην αξιολόγηση, καθώς θεσπίζεται ποσόστωση. Στο εξής, ο διευθυντής μιας υπηρεσίας υποχρεωτικά θα αξιολογήσει με 9 - 10 μόνο το 25% του προσωπικού, με 7 - 8 το 60%, ενώ το 15% που θα αξιολογηθεί με 6 και κάτω θα δει την πόρτα της εξόδου. Με το νομοσχέδιο προωθείται επίσης η κατάργηση από 1ης Ιούλη 2014 της υποχρέωσης δημοσίευσης στο ΦΕΚ των τροποποιήσεων καταστατικού και των ετήσιων ισολογισμών ΑΕ και ΕΠΕ, καθώς και αλλαγές σε γραφειοκρατικά ζητήματα.