(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Η καταστροφή των αυτοαπασχολουμένων


καταστροφή των αυτοαπασχολουμένων
Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι αυτοαπασχολούμενοι και έμποροι εξαιτίας της πολιτικής που τσακίζει τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΣΕΕ, μείωση του τζίρου κατά 37% εμφανίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις από το 2009 μέχρι σήμερα ενώ σε ποσοστό 85% έχουν πέσει τα κέρδη τους.
Επίσης στο «κόκκινο» βρίσκονται περισσότερες από 350 χιλιάδες επιχειρήσεις, ενώ οι περισσότερες δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν ούτε στην κάλυψη των καθημερινών λειτουργικών τους εξόδων.
Στον κλάδο του εμπορίου, η αντανάκλαση είναι άμεση και στο χώρο των εργαζομένων. Υπολογίζεται πως περισσότερες από 90.000 θέσεις εργασίας έχουν χαθεί μόνο μέσα στο 2012, ενώ ο μέσος όρος των απασχολουμένων ανά επιχείρηση έχει μειωθεί σε 2,76 από το 2,88 άτομα που ήταν την περασμένη χρονιά.
Τα στοιχεία αντανακλούν την άσχημη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα εξαιτίας της πολιτικής που ρίχνει στις πλάτες τους τα βάρη της κρίσης για να διασώσει τα κέρδη των μονοπωλίων. Επιτακτική όσο ποτέ η πρόταση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για συντονισμό της δράσης των εργαζομένων με τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους.