(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Αγωνιστική υποδοχή του πρωθυπουργού στο υπ. Παιδείας από τις Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ


Απαιτώντας να γίνουν οι μετεγγραφές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣΤΕ), η Επιτροπή πρωτοετών φοιτητών Αρχιτεκτονικής, η Επιτροπή Γονέων και η Επιτροπή Αγώνα Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Παιδείας, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του Απρίλη, το ΣτΕ, έκανε δεκτή προσφυγή που έκαναν η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και 115 μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των Σχολών αυτών, οι οποίοι υποστήριζαν ότι οι αποφάσεις του τότε υπουργού Παιδείας, Α. Λοβέρδου, όσο και ο σχετικός νόμος (4264/2014), που προβλέπουν τη διαδικασία μετεγγραφής των φοιτητών, προσκρούουν σε πλειάδα διατάξεων του Συντάγματος.

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών πρωτοστάτησαν σε αλλεπάλληλες και πολύμορφες κινητοποιήσεις και δράσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, απαιτώντας να ολοκληρωθούν οι μετεγγραφές και να ενισχυθούν οικονομικά τα ιδρύματα. Παράλληλα, το ΚΚΕ στήριξε τους φοιτητές υπό μετεγγραφή με παρεμβάσεις και ερωτήσεις στη Βουλή.

Οι φοιτητές και οι γονείς, ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, με συγκέντρωση την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.