(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Κινητοποιήσεις από την ΠΑΣΕΒΕ στις 10 Ιούνη


Σε μαζικές κινητοποιήσεις σε κάθε πόλη της Ελλάδας στις 10 Ιούνη καλεί η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και εμπόρους. Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 9 π.μ. στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη στις 8.30 το πρωί στο ΚΕΑΟ (Βαλαωρίτου 38).

Η ΠΑΣΕΒΕ απαιτεί μεταξύ άλλων κατάργηση του ν. 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ) και αναδρομική διαγραφή των φόρων που επιβλήθηκαν. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ. 20.000 ευρώ αφορολόγητο και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.

«Κούρεμα» των χρεών προς τις τράπεζες κατά 30% για όσους διατηρούν ακόμα την επιχείρησή τους και 50% για όσους έκλεισαν. Μείωση των εισφορών στον ΟΑΕΕ κατά 30%, χωρίς μείωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Πάγωμα των χρεών προς ΟΑΕΕ και το Δημόσιο, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση για το υπόλοιπο ποσό, με δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

Κάλεσμα στα σωματεία μέλη της, τις ενώσεις, κάθε τίμιο αγωνιστή, να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της κινητοποίησης στις 10 Ιούνη στις 9 π.μ. στην Ομόνοια, μαζί με άλλες ομοσπονδίες, σωματεία, ενώσεις σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με το κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ ενάντια στη φοροληστεία, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας.

Κινητοποιήσεις θα γίνουν επίσης σε:

Ηράκλειο: Στις 9 π.μ. μπροστά στην εφορία.

Πάτρα: Στις 8.30 π.μ. στην Α' εφορία.