(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Πρόσκληση των συλλόγων Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου και Δημοκρατικών Γυναικών Πεύκης σε εκδηλώσεις για την Υγεία

                                    
                                    

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ)  Δ.ΡΑΛΛΗ 12-ΜΑΡΟΥΣΙ –ΤΗΛ-2108023471 ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7-9μμ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΕΥΚΗΣ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ) Πλατεία Γκαιτε, Ηλιακό χωριό, Τηλ: 6974432841

Πρόσκληση

«Ο αγώνας για Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία είναι αγώνας για τη ζωή»

Στο πλαίσιο της καμπάνιας της  Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος για την κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας οι Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ Αμαρουσίου-Πεύκης καλούν σε εκδήλωση την Τετάρτη 17/12 ώρα 18:00 στο δημαρχείο Αμαρουσίου με ομιλήτρια την  Καλλιόπη Μπουντούρογλου (Συνταξιούχο βιοχημικό  και πρώην πρόεδρο της ΟΓΕ)

ενώ στη συνέχεια


θα ακολουθήσει προβόλη του ντoκιμαντέρ SICKO του Michael Moore που θίγει το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της υγείας, τις τραγικές συνέπειες της και προβάλλει τον κυνισμό των ασφαλιστικών και των φαρμακευτικών εταιρειών, καθώς και των πολιτικών που τις καλύπτουν!Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια συνεχής επιδείνωση τέτοια, που τα προβλήματα υγείας- πρόνοιας παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις.

Έχουμε σταδιακή αύξηση της νοσηρότητας και επιδείνωση της υγείας των λαϊκών στρωμάτων, λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας, αλλά και των βαθιών ανατροπών στο δημόσιο σύστημα υγείας – πρόνοιας, που το καθιστούν ανεπαρκές και ανίκανο να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων.

Σαν απάντηση, κρίθηκε αναγκαία η διοργάνωση της καμπάνιας από την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος μαζί με την Παγκόσμια Δημοκρατική Ομοσπονδία Γυναικών, η οποία αποτελεί μια κλιμάκωση του αγώνα και προσπάθεια επέκτασής του στην Ευρώπη, ανάλογη με την επίθεση μου δεχόμαστε.

     Στα πλαίσια αυτής της καμπάνιας της ΟΓΕ, ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πεύκης καλεί τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων Αμαρουσίου-Πεύκης-Λυκόβρυσης να συμμετέχουν στην ημερίδα της ΟΓΕ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγειάς στις 10/12 στο Αρεταίειο νοσοκομείο στο αμφιθέατρο «Μαγγίνειο» ώρες 17:00-21:00, και στις 17/12 ώρα 18:00 στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου με ομιλία από την Καλλιόπη Μπουντούρογλου και προβολή του ντοκιμαντέρ SICKO του Michael Moore.

Στόχοι πάλης

 1. Χρηματοδότηση της ΠΦΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο υγείας των ασφαλιστικών ταμείων,  των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών. Κατάργηση των ορίων σε διαγνωστικές εξετάσεις, ιατρικές επισκέψεις, νοσηλεία και φάρμακα μέχρι τα οποία αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ και γενικά κατάργηση κάθε πληρωμής για υγεία – φάρμακα (5 ευρώ στα νοσοκομεία, 1 ευρώ για συνταγή κ.λπ) και να είναι η παροχή πραγματικά δωρεάν.
2. Δωρεάν εμβολιασμοί σε όλα τα παιδιά και στις νέες γυναίκες για τον καρκίνο της μήτρας.
3. Δωρεάν όλες οι προληπτικές εξετάσεις σε όλες τις γυναίκες. Για τις έγκυες όλος ο προγεννητικός έλεγχος και όλη η διαδικασία (εξετάσεις, φάρμακα, επέμβαση), δωρεάν για όσα ζευγάρια αξιοποιούν την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
4. Καμιά συγχώνευση ή κατάργηση ΚΥ, παραρτημάτων και προνοιακών ιδρυμάτων. Αντίθετα ανάπτυξη για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών σε πανελλαδικό επίπεδο.
5. Πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη και μόνιμη σχέση εργασίας.
6. Επαναχορήγηση του επιδόματος τοκετού σε όλες τις γυναίκες, και των επιδομάτων σε ΑΜΕΑ, χρονίως πάσχοντες, πολύτεκνες γυναίκες, και μονογονεϊκές οικογένειες.
7. Άμεση λήψη μέτρων Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις παιδικές χαρές κ.λπ. από γιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφάλειας που θα ανήκουν σε κρατικό σώμα και όχι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.
8. Λειτουργία των υπηρεσιών νοσηλείας και φροντίδας στο σπίτι με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.