(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Αυτοαπασχολούμενοι - Μικροί ΕΒΕ: Μαζική κινητοποίηση ενάντια στα εκβιαστικά «ραβασάκια»

Συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΕΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για εκβιαστικά «ραβασάκια» που στέλνει ο ΟΑΕΕ σε χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους για να αποπληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, διαφορετικά θα κινεί διαδικασία κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, αδιαφορώντας όχι μόνο για το μέλλον των μαγαζιών τους, αλλά και των οικογενειών τους. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Γραμματείας Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.
Οι συγκεντρωμένοι με πορεία κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Οικονομικών όπου και τοιχοκόλλησαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους καθώς το υπουργείο αρνήθηκε να δεχτεί αντιπροσωπεία τους.
Νωρίτερα αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων πραγματοποίησε συνάντηση με την διοικήτρια του ΟΑΕΕ Γεωργία Κωτίδου, η οποία προσπάθησε να παρουσιάσει σαν τυπική διαδικασία τα εκβιαστικά «ραβασάκια», που, όμως, όπως είπε και η ίδια, θα έχει ως αποτέλεσμα τα χρέη να μεταφερθούν στο νέο μηχανισμό είσπραξης της κυβέρνησης. Το συμπέρασμα είναι αυτό που καταγγέλλουν και οι εργαζόμενοι, ότι δηλαδή ποινικοποιούνται τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων, με αποτέλεσμα να μην έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να κινδυνεύουν να τους γίνει κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων.
Από τη μεριά της η ΠΑΣΕΒΕ δήλωσε ότι τα παραπάνω δεν θα γίνουν αποδεκτά και κάλεσε σε γενικό ξεσηκωμό τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ ώστε να παρεμποδιστούν τα σχέδια της κυβέρνησης.
Υπόμνημα κατέθεσε η ΠΑΣΕΒΕ
Το υπόμνημα που κατέθεσε η ΠΑΣΕΒΕ στον ΟΑΕΕ και τοιχοκόλλησε στο υπουργείο Οικονομικών αναφέρει:
«Η ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης που επέλεξε ο ΟΑΕΕ, στέλνοντας “εκβιαστικά” ραβασάκια σε εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους για να αποπληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, διαφορετικά απειλεί ότι θα κινεί διαδικασία κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, αδιαφορώντας όχι μόνο για το μέλλον των μαγαζιών τους, αλλά και των οικογενειών τους.
Η συγκυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά τον ταξικό χαρακτήρα τους, που απ’ τη μια, μοιράζει εκατομμύρια και φοροαπαλλαγές στους κεφαλαιοκράτες και από την άλλη βάζει "το μαχαίρι στο κόκκαλο" στη λαϊκή οικογένεια, στους συνταξιούχους, στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους.
Ξεσκεπάζεται για μια ακόμη φορά ο δρόμος που βαδίζει και η διοίκηση του ασφαλιστικού μας ταμείου, του ΟΑΕΕ. Ο δρόμος του συμβιβασμού και της υποταγής. Χωρίς καμία αντίδραση. Πιστοί υπηρέτες τους, προχωρούν στην "ενημέρωση - εκβιασμό" που στηρίζεται στο νομοθετικό πλαίσιο που αποφάσισε η συγκυβέρνηση για την εξόντωσή μας.
Πρόκληση και θράσος προκαλεί η ενέργεια του ΟΑΕΕ.
Την ώρα που η οικονομική κρίση τσακίζει τους τζίρους
Την ώρα που χιλιάδες συνάδελφοί μας δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους
Την ώρα που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη οι ίδιοι και οι οικογένειές τους
Την ώρα που ο έλεγχος της αγοράς από τα πολυκαταστήματα αυξάνεται σε βάρος των μικρών αυτοαπασχολούμενων
Την ώρα που τα λουκέτα στα μαγαζιά μπαίνουν το ένα μετά το άλλο
Την ώρα που η εφαρμοζόμενη πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά και η καταλήστευση των αποθεματικών του έχουν φέρει τον ΟΑΕΕ στα πρόθυρα διάλυσης
Την ίδια ώρα, η ανάλγητη, απάνθρωπη επίθεση και η αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης, που προωθεί και υλοποιεί η διορισμένη διοικητής του ΟΑΕΕ, έρχεται να δώσει το χαριστικό χτύπημα.
Καλεί τους ασφαλισμένους να πάρουν μέρος σε μία ρύθμιση που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν σαν τη χειρότερη που υπήρξε ποτέ, αφού οι προϋποθέσεις που τίθενται είναι απαγορευτικές για τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων.
Θεωρούμε απαράδεκτο και απάνθρωπο να απειλούνται με διώξεις και κατασχέσεις εκατοντάδες χιλιάδες συνάδελφοι που οι οφειλές τους για ποσά μέχρι 20.000 € δημιουργήθηκαν την περίοδο της οικονομικής κρίσης και αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών.
Θεωρούμε απαράδεκτο και εκτός πραγματικότητας, η αδυναμία του κάθε συναδέλφου να πληρώσει την προσωπική του ασφάλιση, που έχει συνέπεια να μένει ανασφάλιστος ο ίδιος και τα παιδιά του, να θεωρείται εισφοροδιαφυγή, εισφοροαποφυγή και να διώκεται.
Προειδοποιούμε ότι:
Το αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια.
Δεν θα αφήσουμε να πραγματοποιηθεί καμία κατάσχεση σε συνάδελφό μας, για οφειλές προς τον ΟΑΕΕ.
Θα αγωνιστούμε με όλα τα μέσα και θα διεκδικήσουμε να κρατήσουμε αυτά που με τόσο κόπο αποκτήσαμε. Δεν θα χαριστούμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ!
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Να σταματήσει τώρα η αποστολή των εκβιαστικών ειδοποιητηρίων - και η ποινικοποίηση σε όσους ασφαλισμένους χρωστάνε στο Ταμείο.
  • Άμεσα να θεωρηθούν τα βιβλιάρια ασθενείας σε όλους τους ασφαλισμένους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να παγώσουν τα χρέη των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ και να σταματήσει κάθε δίωξη για οφειλές όσο διαρκεί η κρίση.
  • Να δοθούν τα 48 δισ. ευρώ αποθεματικό στο Ταμείο - τα οποία οφείλει το κράτος.
  • Να μειωθεί δραστικά η εισφορά των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ χωρίς επιπτώσεις στη σύνταξη.
  • Χρηματοδότηση του Ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά τα 2/3 των εξόδων του και με το 1/3 ο ασφαλισμένος.
  • Αποκατάσταση των συντάξεων στο ύψος που ήταν προτού τις περικοπές».

Παρακάτω επισυνάπτονται ολόκληρες οι ανακοινώσεις της ΟΒΣΑ, του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων - Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας, των Επιτροπών Αγώνα ΤΑΞΙ, της Ενότητας Φανοποιών-Βαφέων Αθηναίων και της  Συντεχνίας Επιπλοποιών και Ξυλουργών Αθήνας.
1 / 6