(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, παράρτημα Βορείων Προαστίων


Συνάδελφοι,

Εδώ και λίγες μέρες έγινε ακόμα ένα βήμα για ένα πιο μαζικό, ταξικό, άρα και πιο ισχυρό Συνδικάτο. Ένα Συνδικάτο εργαλείο στα χέρια των εργαζομένων στους Δήμους της Αττικής.

Η δημιουργία παραρτήματος του Συνδικάτου Δήμων Βορείων Προαστίων, είναι έκφραση της ανάγκης αποτελεσματικότερης οργάνωσης του αγώνα από τα κάτω σε συνθήκες απόλυτης επίθεσης της κυβέρνησης, της Ε.Ε. στη μόνιμη και σταθερή εργασία, στην εργασία με δικαιώματα.

Εκφράζει την αγωνία χιλιάδων συμβασιούχων, που η αστική τάξη εκμεταλλευόμενη την ανάγκη τους για να πάνε στην οικογένεια τους ένα κομμάτι ψωμί, τους χρησιμοποιεί σαν «πολιορκητικούς κριούς» στην προσπάθεια της να καταρρίψει τα εργασιακά δικαιώματα που έχουν κερδηθεί με αγώνα και αίμα.

Το παράρτημα δεν έγινε για να χωρίσει αλλά να ενώσει τις φωνές όλων των εργαζομένων, άσχετα με την σχέση εργασίας που έχουν, που αισθάνονται τις συνθήκες να τους πνίγουν και τους συμβιβασμένους γραφειοκράτες συνδικαλιστές να τροφοδοτούν το «διαίρει και βασίλευε».

Συνάδελφοι,
Έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε για να μην αφήσουμε να γίνει πράξη η εργασιακή ζούγκλα που ετοιμάζουν για εμάς και τα παιδιά μας.

Να διεκδικήσουμε μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από το πώς προσλήφθηκαν.

Να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και την λογική του κοινωνικού διαλόγου.

Να αναδείξουμε τον ρόλο της Ε.Ε. και τις καταστροφικές συνέπειες που έχει στις εργασιακές σχέσεις η εφαρμογή αυτών των πολιτικών.

Δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε στο πλευρό όλων των εργαζομένων, χωρίς φόβο και απαράδεκτους συμβιβασμούς.

Καλούμε μαζικά τους εργαζόμενους να γίνουν μέλη του Συνδικάτου, να γίνουν μέλη αυτής της μεγάλης υπόθεσης.

                                 Η Προσωρινή διοίκηση του παραρτήματος