(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ- Καλεί σε κινητοποίηση στις 10 Οκτώβρη στην Ομόνοια

Από κινητοποίηση της ΟΒΣΑ το Σεπτέμβρη

Να δώσουν αγωνιστικό «παρών» στη συγκέντρωση που διοργανώνει τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη, στις 6 το απόγευμα, στην Ομόνοια καλεί τους αυτοαπασχολούμενους της Αττικής η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Η απόφαση για την κινητοποίηση ελήφθη στην ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΒΣΑ που έγινε την περασμένη Δευτέρα.
Καλεί τα ΔΣ των σωματείων και των τοπικών ενώσεων να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και να οργανώσουν Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι στον κλάδο και αναδεικνύει την ανάγκη να βάλουν οι αυτοαπασχολούμενοι τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις.
Το κάλεσμα προς τους αυτοαπασχολούμενους αναφέρει:
«Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,
Η επιδείνωση της ζωής μας συνεχίζεται με τα μέτρα που έχουν πάρει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
H πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων βιώνουμε μια καθημερινότητα - Γολγοθά.
- Με χρέη να μας πνίγουν.
- Mε ασύλληπτη φοροληστεία στο εισόδημά μας.
- Αντιμέτωποι με την κατάσχεση, σπιτιού, λογαριασμού, εργαλείων.
Την ίδια ώρα:
Η κυβέρνηση με περίσσιο θράσος μιλάει για φως στο τούνελ και δίκαιη ανάπτυξη που θα επωφεληθούμε όλοι..Είναι ψεύτες. Η ανάπτυξη αφορά μόνο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Για εμάς, για τους φτωχούς ΕΒΕ, το μενού που σερβίρει κυβέρνηση, ΕΕ, για λογαριασμό των μονοπωλίων, περιέχει, φτώχια, αυγάτισμα των χρεών μας, απάνθρωπα ωράρια εργασίας για όσους αντέξουν, ανεργία για τους συναδέλφους που κλείνουν.

Φτάνει πια!!

Είναι ώρα να τους χαλάσουμε τα σχέδια - Μπορούμε να βάλουμε φρένο!!
Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και τη μιζέρια.
Καλούμε όλα τα σωματεία της ΟΒΣΑ, όλες τις τοπικές ενώσεις, όλους τους συναδέλφους, να δουλέψουν για τις κινητοποιήσεις μαχητικά, να ενωθούμε στο δρόμο του αγώνα.
Παίρνουμε αποφάσεις συμμετοχής σε όλα τα ΔΣ, πραγματοποιούμε συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις, ενημερώνουμε κάθε συνάδελφο σε κάθε κλάδο και γειτονιά. Καλούμε και εκείνους τους συνδικαλιστές που δε συμφωνούν σε όλα μαζί μας, αλλά βλέπουν ότι χρειάζεται ανυποχώρητος αγώνας για τις ανάγκες μας, να συμπορευτούμε μαζί.

Βάζουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις.

Απαιτούμε εδώ και τώρα :
  • Άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο. Αύξησή του στις 20.000, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
  • Κάτω οι φόροι. Να καταργηθούν οι ληστρικοί φορολογικοί νόμοι και τα χαράτσια. Να πληρώσει εδώ και τώρα το μεγάλο κεφάλαιο. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων προοδευτικά στο 45%.
  • Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις και οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, επαγγελματικού εξοπλισμού και στέγης. Άμεση διαγραφή τμήματος των χρεών, τόκων και προσαυξήσεων, ευνοϊκές ρυθμίσεις για όλους τους αυτοαπασχολούμενους.
  • Δωρεάν Υγεία-Πρόνοια, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμιά πληρωμή για τις υπηρεσίες Υγείας.
  • Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Άμεση ανάκληση των βαρύτατων απωλειών των προηγούμενων χρόνων και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν πρόσφατα και τα τελευταία χρόνια».