(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Αμαρουσίου για το προσφυγικό και πρόσκληση για υλική βοήθεια στους ξεριζωμένους

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

            Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του συνεχιζόμενου εγκλήματος των ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Μέση Ανατολή. Πόλεμοι, επεμβάσεις, φτώχεια, βομβαρδισμοί οδηγούν χιλιάδες στο ξεριζωμό και την προσφυγιά. Μέσα από φωτιά και σίδερο φτάνουν στο Αιγαίο. Δίνουν μάχη με τα κύματα, ναυαγοί στα νησιά μας, με στόχο να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλες χώρες. Μάνες με μωρά στην αγκαλιά, νέοι και παιδιά συνεχίζουν με τα πόδια το ταξίδι τους προς την επιβίωση.
            Την ίδια ώρα όμως η Συνθήκη Σένγκεν, η πολιτική της ΕΕ τους κλείνει την πόρτα και τους στοιβάζει στην Ελλάδα, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη. Στο κρύο, στη βροχή ή σε καταυλισμούς που αποτελούν ντροπή για κάθε άνθρωπο. Την ίδια στιγμή ο μόνος καημός της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστούν ακριβώς αυτές οι αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και τη μετατρέπουν σε κέντρο διαλογής φτηνών εργατικών χεριών.
            Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι της Ελλάδας δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα των ιμπεριαλιστών. Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές (από τους ίδιους που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που οδηγούν τους λαούς σε προσφυγιά). Εκφράζουμε με κάθε τρόπο την ταξική αλληλεγγύη μας.
           ΑΜΕΣΑ να συγκεντρωθούν υλικά πρώτης ανάγκης (φαγητό, ξηρά τροφή, νερό, βρεφικά είδη, πάνες, κτλ)

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑ (ΔΕΥ – ΠΑΡ) 18:00 – 20:00 ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, ΔΗΜ. ΡΑΛΛΗ 12, ΜΑΡΟΥΣΙ.

            Ο αγώνας συμπαράστασης στους πρόσφυγες είναι και αγώνας ενάντια στην επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
            Η απεργία στις 4 Φλεβάρη είναι παρακαταθήκη  για την κλιμάκωση του αγώνα μας. Δημιουργεί νέα δεδομένα και δυνατότητες να μπουν στη μάχη νέες δυνάμεις, να γίνουμε ακόμη πιο ισχυροί.
            Η κυβέρνηση δείχνει ότι ανησυχεί με τη δυναμική του αγώνα μας. Χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να τον υποβαθμίσει, να αλλοιώσει το περιεχόμενό του. Με ψέματα, υποσχέσεις και απειλές, προσπαθεί να καλλιεργήσει αυταπάτες, να ανακόψει την είσοδο στον αγώνα νέων δυνάμεων.
            Ακολουθεί παρελκυστική τακτική. Προσπαθεί να μας πείσει ότι διαπραγματεύεται για λογαριασμό μας. Ότι προσπαθεί να προστατεύσει τους πιο αδύναμους.
            Έχουν αναλάβει να βγάλουν σε πέρας τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου. Αυτούς στηρίζουν. Γι΄ αυτό τους δίνουν τον απαραίτητο χρόνο να κάνουν τα παιχνιδάκια τους.
            Προσπαθούν να μας κουράσουν, να μας βάλουν στη “φάκα” της προσδοκίας, ότι χωρίς αγώνα και σύγκρουση με τη μεγαλοεργοδοσία, τους μονοπωλιακούς ομίλους, θα δούμε “φως” στο λαβύρινθο της εξαθλίωσης, όταν σταθεροποιηθεί η οικονομία, όταν επιτευχθούν οι στόχοι του κεφαλαίου.

Δεν κουραζόμαστε - Δεν υποχωρούμε - Δεν ξεγελιόμαστε

            Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Ο αγώνας που δίνουμε είναι αγώνας για την ίδια μας τη ζωή. Η κυβέρνηση, παρά τη λαϊκή κατακραυγή, είναι αποφασισμένη να φέρει το νομοσχέδιο-έκτρωμα για ψήφιση στη Βουλή.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ  ΜΕ  48ΩΡΗ  ΓΕΝΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ

            Δουλεύουμε μαχητικά από τώρα για την προετοιμασία της. Είμαστε σε ετοιμότητα. Ενισχύουμε τη συμμαχία μας. Το δίκιο μας θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα, κάθε μέρα, κάθε ώρα, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Όλοι στον αγώνα για να βάλουμε εμείς τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις και να δημιουργήσουμε το αύριο που έχουν ανάγκη οι οικογένειές μας. 

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Τα υλικά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη οι πρόσφυγες και μετανάστες

  • Πάνες για μωρά, μωρομάντηλα, μπιμπερό, σερβιέτες, ατομικές συσκευασίες χαρτομάντηλα, σαμπουάν (μικρή συσκευασία), αφρόλουτρα (μικρή συσκευασία), σαπούνια, οδοντόκρεμες οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας, ξυραφάκια.
  • Γάλα για βρέφη, γάλα εβαπορέ, έτοιμες τροφές για μικρά παιδιά που δεν χρειάζονται ψυγείο, ατομικά νερά, χυμοί, ατομικές συσκευασίες μπισκότων, κρουασάν, φρυγανιές, ατομικές μαρμελάδες, βούτυρο, ζάχαρη, κονσέρβες.
  • Κουταλάκια - πιρούνια - πιάτα - ποτήρια μιας χρήσης.
  • Εσώρουχα ανδρικά - γυναικεία - παιδικά, κάλτσες ανδρικές - γυναικείες - παιδικές, αθλητικά παπούτσια σε όλα τα μεγέθη και σε καλή κατάσταση.
  • Χαρτί Α4, μαρκαδόροι και ξυλομπογιές.