(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα για την Κοινωνική Ασφάλιση

«Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο! Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία!», φώναξαν χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές και σπουδαστές που παρά το τσουχτερό κρύο διαδήλωσαν μαζικά στην Αθήνα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Αφού πρώτα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Ομόνοια, ακολούθησε μαζική και δυναμική πορεία προς τη Βουλή.
Δυναμικές κινητοποιήσεις έγιναν ακόμα στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, όπου η πορεία μετέβη στο μπλόκο της Νίκαιας, στον Πειραιά και σε πολλές ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα.
«Τσακίζουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε τώρα πίσω το νόμο-λαιμητόμο. 4 Φλεβάρη απεργία», τόνιζε το πανό στην κεφαλή της πορείας στην Αθήνα, στέλνοντας το μήνυμα συνέχισης του αγώνα ενάντια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Ακολουθούσε το Σωματείο Εργαζομένων της «Σόφτεξ», η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και τα μπλοκ Ομοσπονδιών, Σωματείων, Ενώσεων και φορέων.
Κόντρα στην προπαγάνδα της συγκυβέρνησης και στη σύγχυση που προσπαθεί να σπείρει στα εργατικά λαϊκά στρώματα, συνεπικουρούμενη και από τις άλλες δυνάμεις της αστικής διαχείρισης, η μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ δείχνει ότι θα βρουν απέναντί τους το μαζικό, οργανωμένο, ταξικό κίνημα που απαιτεί την απόσυρση του σχεδίου διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης, 
Με συνθήματα όπως «Τέρμα πια ο εμπαιγμός, ανθρώπινος δεν γίνεται ο καπιταλισμός»«Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση»«Δημόσια Ασφάλιση και καθολική, αυτή είναι η απάντηση η ταξική» οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων τους, να παλέψουν για την ακόμα μεγαλύτερη μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων.
Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί με συλλαλητήριο την Τρίτη 26 Γενάρη, τη μέρα που θα υπάρχει στη Βουλή συζήτηση για το Ασφαλιστικό, ενώ οι ταξικές δυνάμεις δίνουν ήδη οργανωμένα τη μάχη για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 4 Φλεβάρη.
Παράλληλα το ΠΑΜΕ στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών. Καλεί τη μικρομεσαία αγροτιά να μπει ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά στον αγώνα και σε συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα να βάλει φραγμό στα νέα μέτρα που εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό της ΕΕ και της κυβέρνησης, που με εργαλείο την ΚΑΠ επιδιώκουν το ολοκληρωτικό ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτικού τομέα.