(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση - Καταγγελία της ΔΑΣ-ΟΤΑ για τις απολύσεις ΑΜΕΑ από τον Δήμο.


Μαρούσι 2/1/2015.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Τη κοροϊδία και τον εμπαιγμό γνώρισαν για μια ακόμα φορά οι 29 εργαζόμενοι και μάλιστα ΑΜΕΑ που είχαν προσληφθεί στο παρελθόν μέσω του προγράμματος 3+1 και δούλευαν στην αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Αμαρουσίου. Και αντί η Διοίκηση του Δήμου να προχωρήσει στη Μονιμοποίηση τους μετά και τη λήξη του ενός χρόνου προχώρησε στη σύναψη νέας σύμβασης ορισμένου χρόνου.

Συγκεκριμένα η «φιλεργατική και ευαισθητοποιημένη» Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ως γνήσιος εκφραστής της πολιτικής της κυβέρνησης αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης περίμενε τη παραμονή της πρωτοχρονιάς για να προχωρήσει στην απόλυση 29 εργαζομένων ΑΜΕΑ.

Ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου αποτελεί μέρος του σημερινού σάπιου συστήματος, αυτή είναι η ανάπτυξη που μας επιφυλάσσουν για το μέλλον όλοι αυτοί που παρουσιάζουν τη πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης ως μονόδρομο, αποδεικνύεται ότι κύριος αντίπαλος της είναι το δικαίωμα στη ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι όταν η «ανεξάρτητη» Διοίκηση τον Ιούλιο του 2013 πήρε τη απόφαση λύσης της Κοινωφελής Επιχείρησης Συγκοινωνίας Κυκλοφορίας αντί να μεταφέρει και τους συγκεκριμένους συναδέλφους στο δήμο προτίμησε να τους πετάξει στην αναπτυξιακή. Τους υπενθυμίζουμε ότι ήμασταν η μοναδική παράταξη που αντέδρασε και κατηγορηθήκαμε ότι κινδυνολογούμε, σήμερα που δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε τι θα μας πουν, πως θα απολογηθούν στους συνάδελφους;

Συνάδελφοι-σσες ήρθε η ώρα να ορθώσουμε το ανάστημα μας, να πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας οργανωμένα μέσα από τα σωματεία, να βροντοφωνάξουμε σε όλους τους τόνους ότι εμείς δεν βολευόμαστε με τα ψίχουλα που μας τάζουν προεκλογικά οι μεν και οι δεν, να βγάλουμε συμπεράσματα από τη στάση τους, καθημερινά και οι δύο δίνουν διαπιστευτήρια στα ευρωπαϊκά επιχειρηματικά λόμπι ότι θα ακολουθήσουν μέχρι κεραίας τη πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης , να βροντοφωνάξουμε ότι δεν θέλουμε οι δήμοι να μετατραπούν σε επιχειρηματικοί όμιλοι με κέρδη και ζημιές.

Απαιτούμε να καταργηθούν όλες οι μορφές ελαστικής εργασίας, να κλείσουν όλες οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις με ταυτόχρονη μεταφορά όλων των εργαζομένων στις υπηρεσίες του Δήμου.

Απαιτούμε όλοι οι συνάδελφοι να έχουν μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα και μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου να σταματήσει τον εμπαιγμό των συναδέλφων και να ανακαλέσει τις απολύσεις.

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία
Παράταξη του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου