(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Π.Α.Σ.ΕΒΕ: ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ



Αθήνα, 03/06/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην Πανελλαδική Συγκέντρωση
την Πέμπτη 19 Ιούνη στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, στις 6μμ
ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Η επέλαση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα δεν έχει τελειωμό!
Οι συνταξιούχοι, οι κτίστες της μεταπολεμικής Ελλάδας, οι αιμοδότες του ασφαλιστικού μας συστήματος, μαζί και οι οικογένειες τους, βιώνουνε, με τον πιο βάναυσο τρόπο, τις αντιλαϊκές επιλογές που εφαρμόζει συγκυβέρνηση - ΕΕ και στην Ασφάλιση. Οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ δεν εξαιρούνται από αυτή την λαίλαπα.
Η μέση σύνταξη στον ΟΑΕΕ δεν ξεπερνά τα 630 ευρώ, ενώ το 2015, θα εφαρμοστεί νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών, με στόχο την παραπέρα μείωση όλων των συντάξεων. Πρόσχημα αποτελεί η οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών Ταμείων.
ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΑΕΕ;
Ο ΟΑΕΕ βρίσκεται υπό κατάρρευση, εμφανίζοντας οργανικό έλλειμμα 466,868 εκατ. ευρώ για το 2014, λόγω συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών:
- Τα αποθεματικά του ΟΑΕΕ έγιναν το λίπασμα της μεταπολεμικής καπιταλιστικής ανάπτυξης, παίχτηκαν στο χρηματιστηριακό τζόγο και υπέστησαν το λεγόμενο κούρεμα των ομολόγων. Έτσι, αν και, έπρεπε να έχει αποθεματικά 50,4 εκατ. €, έφτασε το Μάρτη του 2014, να χρωστά 758 εκατ. ευρώ προς τρίτους.
- Καταργούνται με τον ν. 4254/2014 πάνω από 100 κοινωνικοί πόροι, που θα προκαλέσει αφαίμαξη άλλων 500 εκατ. ευρώ απ' τα επικουρικά ταμεία.
- Η συνεχώς μειούμενη κρατική επιχορήγηση στο σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων από 12,6 δισ. ευρώ το 2013, στα 9,7 δισ. το 2015 και το 2016.
- Η καπιταλιστική κρίση προκάλεσε αδυναμία καταβολής των εισφορών, για πάνω από 370.000 επιχειρήσεις (σε σύνολο 700.000). Ενώ την τελευταία τετραετία μπήκαν λουκέτα σε 200.000 επιχειρήσεις, που τσακίστηκαν από τον ανταγωνισμό με τα μονοπώλια.


Η συγκυβέρνηση, και όλοι όσοι πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε., επιδιώκουν σταθερά την υπονόμευση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, δημιουργώντας τις καλύτερες προϋποθέσεις, ώστε οι ιδιωτικές εταιρείες να αναδειχτούν σε κυρίαρχους παίχτες στο νέο σύστημα της Ασφάλισης, όπου ο ασφαλισμένος θα πληρώνει, αλλά κανείς δεν του εγγυάται αν τελικά θα πάρει σύνταξη και τι ύψους. Παράλληλα θα αυξάνεται, συνεχώς, το ατομικό κόστος δαπάνης για φάρμακα και εξετάσεις, θα υποβαθμίζονται στο στοιχειώδες οι νοσοκομειακές παροχές με σκοπό να απαξιωθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας. Οι μόνοι που θα κερδίσουν απ’ αυτές τις αλλαγές είναι οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι υγείας.
ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΠΛΑΤΙΑ ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.
ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!
Συνάδελφοι Αυτοαπασχολούμενοι,
Ο αγώνας για την δημόσια κοινωνική ασφάλιση δεν είναι υπόθεση μόνο των συνταξιούχων. Είναι υπόθεση όλων των αυτοαπασχολουμένων, όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Ιδίως αφορά τις γυναίκες και τους νέους ασφαλισμένους που θα υποστούν την πλήρη εμπορευματοποίησή της.
Χρειάζεται συνεχής αγώνας σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά για να αναδειχτεί η ουσία των σχεδιασμών της Κυβέρνησης και της ΕΕ, για να ανοίξει η συζήτηση για το δικαίωμα στην ασφάλιση και πώς αυτή καταχτήθηκε από τις προηγούμενες γενιές.
Το ασφαλιστικό σύστημα που εμείς έχουμε ανάγκη πρέπει να προστατεύει τον εργαζόμενο και τον αυτοαπασχολούμενο, να του εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό του βίο, να του προσφέρει δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας και Περίθαλψης, για αυτόν και την οικογένειά του. Ένα τέτοιο ασφαλιστικό σύστημα δεν θα μας χαριστεί. Θα το κερδίσουμε με αγώνες, με σύγκρουση και πάλη.
Είναι χρέος μας απέναντι στις επόμενες γενιές να κρατήσουμε όρθιο ό,τι μας παρέδωσαν με αγώνες και αίμα οι προηγούμενοι.
Καλούμε
όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ
να πάρουν μέρος στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, ΠΟΣ Δημ. Υπαλλήλων, ΠΟΣ ΟΑΕΕ, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΟΤΑ και οι Πανελλήνιες Ενώσεις ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ,
την Πέμπτη 19 ΙΟΥΝΗ, ΣΤΙΣ 6 Μ.Μ., στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ