(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Χωρίς δώρο Πάσχα οι εργαζόμενοι των ΚΟΙΝΣΕΠ Δήμου Αμαρουσίου - Καταγγελία της ΔΑΣ ΟΤΑ

Τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, η οποία για ακόμα μια φορά το έκανε το αντεργατικό «θαύμα» της και άφησε τους εργαζόμενους των ΚΟΙΝΣΕΠ χωρίς δώρο και ανασφάλιστους, καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Αμαρουσίου.

Στηλιτεύει παράλληλα το γεγονός ότι στελέχη της διοίκησης του Δήμου αλλά και ο δήμαρχος βγαίνουν στις τοπικές εφημερίδες και εύχονται χρόνια πολλά στους εργαζόμενους χτυπώντας τους την πλάτη ή δημιουργούν φιέστες την Κυριακή του Πάσχα για τους «καημένους» τους Μαρουσιώτες.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Αμαρουσίου σημειώνει:

«Αυτή την κοινωνία ονειρεύονται οι δήθεν ανεξάρτητοι δήμαρχοι που στηρίζονται από τα κόμματα όπου έχουν σαν θεό τους την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την πολιτική της κερδοφορίας και της επιχειρηματικότητας. Είναι οι ίδιοι που θεωρούν το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή εργασία ταμπού, είναι οι ίδιοι που δημιούργησαν τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις με σκοπό την παραπέρα αφαίμαξη δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά και την υφαρπαγή των ψήφων στις επερχόμενες εκλογές, είναι οι ίδιοι που στα κανάλια το βράδυ εμφανίζονται ως υπερασπιστές των εργαζομένων και το πρωί αποδεικνύονται οι πιο στυγνοί επιχειρηματίες.

Συνάδελφε ήρθε η ώρα να ορθώσεις το ανάστημά σου, οργανωμένα και πειθαρχημένα με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, μέσα από το κλαδικό Συνδικάτο των ΟΤΑ, να αμφισβητήσεις και τους ίδιους αλλά και το σημερινό σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που υποστηρίζουν. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσεις Μόνιμη και Σταθερή δουλειά με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, ήρθε η στιγμή να σηκωθείς, να ξεπεράσεις φόβους και αναστολές και να δηλώσεις ότι δεν θα αφήσεις κανέναν να παίζει με την αξιοπρέπειά σου και της οικογένειάς σου.

Κύριοι της διοίκησης, πέρσι κάνατε Πάσχα πετσοκόβοντας τους μισθούς των εργαζομένων από τις απεργιακές κινητοποιήσεις (αφού κόψατε το σύνολο των απεργιών σε ένα μήνα), φέτος δεν καταβάλατε δώρο και ασφαλιστικές εισφορές στους εργαζόμενους των ΚΟΙΝΣΕΠ.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή του δώρου καθώς και στην πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών».