(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Δελτίο τύπου ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου για τα μέσα ατομικής προστασίας





                                                     





                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για μια ακόμα φορά η Διοίκηση του Δήμου αντί να αναλάβει τις ευθύνες της όπου για έκτη χρονιά  αφήνει τους εργαζόμενους των εξωτερικών συνεργείων (καθαριότητα, πράσινο κ.λ.π.) χωρίς μέσα ατομικής προστασίας (ρούχα, παπούτσια, γάντια κ.λ.π) στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 14-11-2014 και ύστερα από ερώτηση δημοτικού συμβούλου της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  οι διοικούντες του Δήμου και συγκεκριμένα ο κύριος Δήμαρχος φρόντισε να ρίξει «το μπαλάκι» στους συναδέλφους των υπηρεσιών που συνταξιοδοτούνται και στη δαιδαλώδη γραφειοκρατία.
Κουβέντα βέβαια δεν είπε για τη πολιτική που εφαρμόζει από τη πρώτη μέρα που ανέλαβε  η σημερινή  διοίκηση (ΝΔ) του δήμου συνεχίζοντας τη πολιτική της προηγούμενης διοίκησης (ΠΑΣΟΚ) όπου  μοναδικό σκοπό είχαν και έχουν τη καταπάτηση κάθε δικαιώματος  των εργαζομένων.
Οι κύριοι της Διοίκησης θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι οι όποιες συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους τρεις ή τέσσερις μήνες ενώ οι εργαζόμενοι έχουν να πάρουν ρουχισμό εργασίας τα τελευταία ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ.
Οι δαιδαλώδης διαδικασίες που επικαλείται η Διοίκηση του Δήμου δεν τις ψήφισαν και δε τις δημιούργησαν οι εργαζόμενοι, αλλά οι πολιτικές των κομμάτων (ΠΑΣΟΚ ΝΔ) που κυβέρνησαν και κυβερνούν μέχρι σήμερα όπου και η ίδια στηρίζει και στηρίζεται.  Άρα  αν θέλουν να βρουν συνενόχους ας κοιταχτούνε στο καθρέφτη.
Θα πρέπει να κατανοηθεί από το σύνολο των εργαζομένων ότι τίποτα δεν μας χαρίσθηκε όλα κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να τους τα χαρίσουμε. Στόχος των κυβερνώντων και των Δημάρχων η παραπέρα εξαθλίωση  των εργαζομένων η καταπάτηση των Συλλογικών Συμβάσεων με απώτερο σκοπό να δημιουργηθούν εργαζόμενοι με μισθούς των 490 ευρώ χωρίς δικαιώματα (άδειες, παροχές κλπ).
Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη η οργάνωση όλων των εργαζομένων στα Σωματεία ανεξαρτήτως σύμβασης εργασίας. Ήρθε η ώρα να παραγκωνίσουμε όλες εκείνες τις συνδικαλιστικές ηγεσίες αλλά και παρατάξεις που τις απαρτίζουν (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΣΚ ΟΤΑ και ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ) που ακόμα και σήμερα αρνούνται την οργάνωση των εργαζομένων επικαλούμενοι τα καταστατικά της νόθας ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ.  Δεν μπορούν αυτοί να μιλάνε για ενότητα των εργαζομένων όταν τουλάχιστον το 30% των εργαζομένων που δουλεύουν σήμερα στους δήμους μέσω των προγραμμάτων και των Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων βρίσκονται εκτός σωματείων με ευθύνη τους.
Εμείς από τη μεριά μας το επαναλαμβάνουμε κανένας και για κανέναν λόγο δεν μπορεί να παίζει με την υγεία και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων όσοι προϊστάμενοι κι αν συνταξιοδοτηθούν όσο δαιδαλώδης κι αν είναι οι διαδικασίες.
Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου να σταματήσει να συμπεριφέρεται στους εργαζόμενους ως ανακυκλώσιμα υλικά, να προχωρήσει άμεσα στη χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σύμβασης και σχέση εργασίας.

                                                  Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία
                               Παράταξη του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου