(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Έκκληση της ΟΓΕ προς τα κόμματα της Βουλής




ΑΠΟΦΑΣΗ του ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ της ΟΓΕ


Το προεδρείο της ΟΓΕ που συνεδρίασε στις 2-10-12 συζήτησε τα νέα πρωτοφανούς αγριότητας μέτρα της συγκυβέρνησης ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), Τρόικας και Ε.Ε. και αποφάσισε:
   -Να καλέσει τα κόμματα της Βουλής να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα και να στηρίξουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, που έχει κατατεθεί στη Βουλή, για την κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.
   -Να καλέσει τους συλλόγους και τις ομάδες της ΟΓΕ σε όλη τη χώρα να συνεδριάσουν με τα μέλη τους και να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.
   -Να καλέσει τις γυναίκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας να συσπειρωθούν στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα της χώρας μας, Ήρθε η ώρα οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων να πουν το μεγάλο ΟΧΙ. Να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, τη ζωή των οικογενειών τους, το μέλλον τους, το μέλλον των παιδιών τους, το μέλλον του τόπου.
Τα δάνεια, τα μνημόνια, οι αντεργατικοί νόμοι είναι οι συμφωνίες της ΕΕ και των κυβερνήσεων για να βγει το κεφάλαιο πιο ισχυρό από την κρίση, ποδοπατώντας τον ελληνικό λαό, τις γυναίκες και τη νεολαία. Μας καταδικάζουν σε αδιέξοδα, μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων, της ΕΕ.
Καταδικάζουν τα παιδιά μας στη μόνιμη ανεργία και στην ανασφάλεια.
Μας στερούν την ελπίδα και κάθε προοπτική αξιοπρεπούς ζωής για να γίνουν οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλοκατασκευαστές και οι μεγαλοκλινικάρχες πιο ανταγωνιστικοί.
Απορρίπτουμε τα μέτρα και τα μνημόνιά τους. Είναι παράνομα, αντεργατικά, αντιλαϊκά. Δεν οδηγούν σε έξοδο από την κρίση, αλλά σε βαθειά φτώχεια και δυστυχία για το λαό. Τέρμα στην αρπαγή του μόχθου μας, στην λεηλασία του τόπου. Είμαστε και εμείς οι γυναίκες παραγωγική δύναμη. Παράγουμε πλούτο που τον ληστεύουν τα παράσιτα, οι καπιταλιστές. Αναπαράγουμε και μεγαλώνουμε την αυριανή εργατική δύναμη αυτού του τόπου.
Καλούμε τους βουλευτές των κομμάτων να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα που κατατέθηκαν στη Βουλή. Να πάρουν την ευθύνη τώρα που είναι η ώρα μηδέν και να στηρίξουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, που ανοίγει δρόμο για την αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος, να βάλουν φραγμό σ’ αυτό το έγκλημα που γίνεται ενάντια στην πλειοψηφία των εργαζομένων με πρώτα θύματα τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας.

    ΑΘΗΝΑ 2/10/12
   Το Προεδρείο της ΟΓΕ

Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ σε όλη την Ελλάδα μαζεύουν υπογραφές με βάση το παραπάνω κείμενο.