(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Γ. Χαρδούβελης: Παράταση του προγράμματος σημαίνει μνημόνιο


«Τη στιγμή που υπογράφεις την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος έχεις υπογράψει και το μνημόνιο» δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών,Γκίκας Χαρδούβελης.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Mega» υποστήριξε ότι ο λόγος που γίνεται όλη αυτή η «φασαρία» για το τι εμπεριέχει η συμφωνία, είναι γιατί οι δανειστές θέλουν να βάλουν την Ελλάδα να φωνάξει δυνατά ότι υπογράφει τους κανόνες του μνημονίου, προκειμένου να μπορέσουν να το περάσουν στα κοινοβούλια τους.
Ο Γκίκας Χαρδούβελης υπεραμύνθηκε των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση σε σχέση με αυτές που συμφώνησε η σημερινή κυβέρνηση. Όπως είπε, το «email Χαρδούβελη» ήταν το τέλος της διαδρομής ενώ το «email Βαρουφάκη» είναι το ξεκίνημα. «Εμείς είχαμε κλείσει τη διαπραγμάτευση και αυτή η διαπραγμάτευση ξεκινάει ξανά, εκεί που την είχαμε κλείσει, σχεδόν, εμείς» σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στα παζάρια που γίνονται για λογαριασμό του κεφαλαίου.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υπολόγισε τις ταμειακές ανάγκες του κράτους σε τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ για το Μάρτη, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι η έκδοση εντόκων γραμματίων, εκτός από την έγκριση των εταίρων, «σκοντάφτει» στην έλλειψη ρευστότητας στο εσωτερικό της χώρας.
Επίσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία για μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση και πάλι θα έχει πρόβλημα, εξαιτίας της «πτώσης» της οικονομίας.