(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων «Forthnet-Netmed»


εργαζόμενοι στην FORTNET

«Forthnet»: Προχώρησε σε 8 απολύσεις

Σε οκτώ απολύσεις προχώρησε η εργοδοσία της «Forthnet», με μόνη αιτία το κόστος διατήρησης των εργαζομένων. Πρόκειται για 6 εργαζόμενους από τις εγκαταστάσεις της Κάντζας και 2 από αυτές του Ταύρου. Όλοι είχαν πολλά χρόνια προϋπηρεσία, ενώ όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων «Forthnet-Netmed», «η Forthnet, όπως και όλοι οι εργοδότες, κάνοντας χρήση των μέσων, μνημόνια - αντεργατικοί νόμοι, που ψηφίζουν γι' αυτούς οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι ΔΝΤ, ΕΕ, τρικομματική κυβέρνηση, προσλαμβάνει συναδέλφους με τους μισθούς πείνας των 250 ευρώ!». Το Συνδικάτο απαιτεί τώρα πίσω οι απολύσεις, υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει καμία απόλυση συναδέλφου!».
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Λίγο πριν τις γιορτές, η εργοδοσία αποφάσισε να αποδείξει για άλλη μια φορά τι εννοεί όταν λέει ότι είμαστε μια "οικογένεια"! Ανακοίνωσε την απόλυση σε 6 συναδέλφους από το κτίριο της Κάντζας και 2 του Ταύρου, με πολλά χρόνια προϋπηρεσία, στέλνοντάς τους στην ανεργία, με μόνη αιτία το ότι η εταιρεία τούς θεωρεί “κόστος”, αφού την ίδια στιγμή, η Forthnet, όπως και όλοι οι εργοδότες, κάνοντας χρήση των μέσων, μνημόνια - αντεργατικοί νόμοι, που ψηφίζουν για αυτούς οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι ΔΝΤ, ΕΕ, τρικομματική κυβέρνηση, προσλαμβάνει συναδέλφους με τους μισθούς πείνας των 250 ευρώ! Την ίδια στιγμή όλοι βιώνουμε την εντατικοποίηση της δουλειάς με τα μειωμένα ρεπό!
Θέλουν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, θέλουν εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι ώστε ολοένα να αυξάνουν τα κέρδη τους πάνω στις πλάτες μας.
Δεν είμαστε εμείς το "κόστος"! Εμείς είμαστε που με τη δουλειά μας τους χαρίζουμε τα κέρδη τους!
Η εργοδοσία συνεχίζει να δείχνει τις προθέσεις της, παίρνει "μέτρα" ενάντια σε αυτούς που σήκωσαν κεφάλι απέναντι στις ορέξεις της. Ενάντια σε αυτούς που αποφάσισαν να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους σε ζωή με αξιοπρέπεια. Θέλοντας έτσι να τρομοκρατήσει και τους υπόλοιπους εργαζόμενους και να φέρει και άλλα επώδυνα μέτρα εναντίον μας.
Έτσι και εμείς από την πλευρά μας πρέπει να πάρουμε τα δικά μας μέτρα! Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει καμία απόλυση συναδέλφου! 
ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
Δεν είμαστε μόνοι μας! Όπως αποδείξαμε στο πρόσφατο παρελθόν, όταν η εταιρεία προσπάθησε να περάσει τις μειώσεις στους μισθούς μας, μας βρήκε ενωμένους απέναντί της. Καταφέραμε και φτιάξαμε το επιχειρησιακό μας σωματείο ώστε οργανωμένα να απαντάμε στα σχέδιά τους!
Δεν είμαστε μόνοι μας! Έχουμε στο πλευρό μας το ΣΕΤΗΠ, το κλαδικό συνδικάτο και τους εργαζόμενους όλου του κλάδου που από κοινού βιώνουμε την ίδια επίθεση και τα ίδια προβλήματα!
ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Τώρα συσπειρωνόμαστε όλοι. Οργανώνουμε την πάλη μας. Να γίνουμε μια γροθιά. Μόνο με οργάνωση στο Σωματείο μας, με την ενεργό συμμετοχή μας, με οργάνωση των εργαζομένων σε κάθε τόπο δουλειάς, με ταξική αλληλεγγύη, θα ανατρέψουμε τα σχέδιά τους για αύξηση των κερδών τους, πάνω στις πλάτες μας. Ενωμένοι απέναντί τους έχουμε τη δύναμη να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο».