(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου: Η 1η ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ


 

 Η 1η ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

  

     Η Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου καταγγέλλει τις άθλιες μεθοδεύσεις της  κυβέρνησης  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ,που χέρι-χέρι με τούς μεγαλεμπόρους και τους  παρατρεχάμενους στις ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ ,ΕΣΕΕ σπεύδουν να μεταφέρουν την αργία της Πρωτομαγιάς τη 2η μέρα του Πάσχα.

   Αφού επιτέθηκαν σε μισθούς, συντάξεις ,παροχές υγείας ,παιδείας ,τίναξαν στον αέρα τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας επιχειρούν χωρίς αιδώ να μετατρέψουν την Πρωτομαγιά σε κινητή γιορτή.  

Η 1η Μάη δεν είναι μεταφερόμενη γιορτή.
Είναι απεργία

  Το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι ,οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενοι με πετσοκομμένους μισθούς ,ως εκ θαύματος θα βγουν τη Μ.Τετάρτη να ψωνίσουν;

  Θα σωθούν μήπως οι μικρο μαγαζάτορες που οδηγούνται κατά χιλιάδες στα λουκέτα από αυτή τη μεταφορά;

  Το ρόλο του λαγού σε αυτή τη νέα αθλιότητα ανέλαβε η ηγεσία της ΕΣΕΕ, αυτοί που ενώ κάνουν τεμενάδες στα μονοπώλια, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τούς μικρομεσαίους και τούς υπόσχονται ότι θα τούς σώσουν αν πατήσουν στο λαιμό τούς εργαζόμενους.

 Είναι οι ίδιοι που συζητάνε στους διαδρόμους των υπουργείων την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

  Οι μηχανορράφοι με τη μεθόδευση αυτή αλλού αποβλέπουν.Να χτυπηθεί και να υπονομευτεί ένα κορυφαίο σύμβολο της εργατικής τάξης ,η μέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς.

  Η μέρα που συμπυκνώνει τούς αγώνες των εργατών όλου του κόσμου ενάντια στην καταπίεση την εκμετάλλευση και την εξουσία του κεφαλαίου.

 Η απεργία της 1ης Μάη δεν είναι μόνο μέρα μνήμης και τιμής στα εκατομμύρια των ηρώων του λαού μας και των λαών όλου του κόσμου ,από τούς πρωτοπόρους εργάτες της Πρωτομαγιάς του Σικάγο του 1886 ...μέχρι την Καισαριανή του 1944.

 Είναι μέρα αφιερωμένη  και στου αγώνες που συνεχίζει να δίνει μέχρι σήμερα η εργατιά σε ολόκληρο τον κόσμο.

 Είναι μέρα πάλης απέναντι στην πολιτική που στέλνει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας στην ανέχεια και την εξαθλίωση.

 Είναι μέρα αποκάλυψης των εκμεταλλευτών μας που θησαυρίζουν πάνω στις πλάτες του εργαζόμενου λαού.

 Είναι  μέρα διεκδίκησης  αιτημάτων για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.  

  Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να σβήσει την Εργατική Πρωτομαγιά.  Ήδη δεκάδες σωματεία ,ομοσπονδίες,Εργατικά κέντρα και η ΓΣΕΕ,μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ, αποφάσισαν και κήρυξαν 24ωρη απεργία.

  Καλούμε τούς εργαζόμενους να υπερασπιστούν το χαρακτήρα της Πρωτομαγιάς. Να παλέψουν μέσα από τα σωματεία τους την υπογραφή συμβάσεων εργασίας, παράλληλα με την εθνική συλλογική σύμβαση, καλούμε ιδιαίτερα τους άνεργους να παλέψουν για μέτρα ανακούφισης, τους αυτοαπασχολούμενους στο Μαρούσι να στρατευτούν με τον εργαζόμενο λαό και όλοι να δώσουν μαχητικό παρόν στην απεργία της 1ης Μάη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην πλατεία  Συντάγματος στις 10.30 το πρωί.