(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων:







Αποσύρθηκαν οι αστυνομικοί που φρουρούσαν
καρκινοπαθή σε νοσοκομείο

  
www.902.gr : Πέμ, 29/11/2012 - 21:55






Στην ανάκληση των αστυνομικών, που φρουρούσαν την αλλοδαπή καρκινοπαθή, σε κλινική του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι», προχώρησε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, μετά το σάλο που προκλήθηκε από το γεγονός ότι η κατάκοιτη ασθενής νοσηλευόταν φρουρούμενη, επειδή δεν είχε άδεια παραμονής.
Την ασθενή κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφάλειας Κηφισιάς ο διοικητής του νοσοκομείου Δήμος Μπαρτζώκας, κατά τη διακομιδή της από το Νοσοκομείο Μεταξά, για επείγουσα προ εγχειρητική διάγνωση στην ορθοπεδική κλινική. Έγγραφο, που ο «902.gr» έχει στη διάθεσή του, αναφέρει την ασθενή για παράνομη εισαγωγή στη χώρα και ενημερώνει για το εξιτήριο που θα λάβει από το νοσοκομείο στις 30 Νοέμβρη.
Αξίζει να σημειωθεί πως η καρκινοπαθής χειρουργήθηκε στις 20 Νοέμβρη, αφού οι συγγενείς της είχαν καταβάλει οι ίδιοι τα νοσήλια, ελλείψει Κοινωνικής Ασφάλισης. Ο διοικητής, ωστόσο, λειτουργώντας εκτός από φοροεισπράκτορας και ως αστυνομικός - πάντως όχι ως λειτουργός της Υγείας - ενημέρωσε όχι μία αλλά δύο φορές τις αρχές για την «εγκληματία» που νοσηλεύει χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.
 Επικαλούμενος τις εγκυκλίους τριών πρώην υπουργών Υγείας για το θέμα, του Αλέκου Παπαδόπουλου (2000), του Ιωάννη Κακλαμάνη (2005) και του Ανδρέα Λοβέρδου, επιχείρησε να δικαιολογήσει την ενέργειά του ο διοικητής του νοσοκομείου. Η πρώτη ανέφερε την υποχρέωση των νοσοκομείων να μην νοσηλεύουν αλλοδαπούς χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα και να τους καταγγέλλουν, η δεύτερη ανέφερε την υποχρέωση των νοσοκομείων να νοσηλεύουν αλλοδαπούς χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα και η τρίτη επισήμαινε την υποχρέωση των νοσοκομείων να νοσηλεύουν αλλοδαπούς χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα όταν και μόνο όταν πρόκειται για επείγοντα περιστατικά και μέχρι να σταθεροποιηθεί η υγεία τους.
 Με το επιχείρημα ότι η μία εγκύκλιος δεν αναιρεί την άλλη, ο διοικητής προχώρησε σε εφαρμογή τους ταυτόχρονα, παρέχοντας νοσηλεία στο επείγον περιστατικό μέχρι τις 30 Νοέμβρη όπου αναμένεται να σταθεροποιηθεί η υγεία της και ενημερώνοντας ταυτόχρονα τις αρχές. Στην πραγματικότητα, η ενέργεια της Διοίκησης εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης αντιμεταναστευτικής-αντιλαϊκής επίθεσης που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση, με αποτέλεσμα αλλοδαποί και ανασφάλιστοι να μην τολμούν να διαβούν τις πόρτες του δημόσιου συστήματος Υγείας, με κίνδυνο ακόμη και για τη ζωή τους.
 «Δεν θα με παρασύρετε να απαντήσω για θέματα που εσείς θέλετε», περιορίστηκε να δηλώσει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, σε ερώτηση των συντακτών Υγείας για το θέμα.
Να μη μετατραπούν σε καταδότες και ανθρωποφύλακες και να συνεχίσουν να παρέχουν ιατρική φροντίδα σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, καλεί τους γιατρούς η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών, με αφορμή αυτό το θλιβερό περιστατικό.
Το γεγονός καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της και η Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου. Τονίζει πως: "Στην πραγματικότητα, η ενέργεια της Διοίκησης  εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης αντιμεταναστευτικής – αντιλαϊκής επίθεσης που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση, με αποτέλεσμα αλλοδαποί και ανασφάλιστοι να μην τολμούν να διαβούν τις πόρτες του δημόσιου συστήματος Υγείας, με κίνδυνο ακόμα και για τη ζωή τους.
Οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν ιατρική φροντίδα σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη και όχι να λειτουργούν σαν καταδότες και ανθρωποφύλακες.
Αυτές οι τακτικές και οι πολιτικές τροφοδοτούν τα ρατσιστικά τάγματα εφόδου και δίνουν τροφή και λόγο ύπαρξης στους υποστηρικτές του Χίτλερ, Μεταξά και Παπαδόπουλου, στα ναζιστικά μορφώματα , τύπου "χρυσής αυγής". Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ ,ο υπουργός της, ο διοικητής του Νοσοκομείου, πρέπει να καταδικαστούν από ,τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, τον ιατρικό σύλλογο.
Καλούμε κάθε  προοδευτικό άνθρωπο,όλους τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, σε ανειρήνευτο αγώνα απέναντι στο ρατσισμό, να καταγγέλλουν στις λαϊκές επιτροπές τέτοια περιστατικά, να εντείνουμε τον αγώνα για δημόσια,δωρεάν, σύγχρονη υγεία και περίθαλψη για όλους".



                    ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
                                     29/11/2012

                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του Ογκολογικού Νοσοκομείου "ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ" της Κηφισιάς που λειτούργησε σαν φοροεισπράκτορας και αστυνομικός σε βάρος μιας αλλοδαπής καρκινοπαθούς, γιατί δεν είχε άδεια παραμονής.

Η καρκινοπαθής χειρουργήθηκε στις 20 Νοέμβρη και οι συγγενείς της κατέβαλαν οι ίδιοι τα νοσήλια, ελλείψει Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ωστόσο ο διοικητής του Νοσοκομείου, Μπαρτζώκας Δήμος , ξεχνώντας ότι είναι λειτουργός της Υγείας και όχι καταδότης, ενημέρωσε δύο φορές το Τμήμα Ασφαλείας της Κηφισιάς για την “εγκληματία” που νοσηλεύει χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.

Φρουρά αστυνομικών εγκαταστάθηκε έξω από το δωμάτιο της ασθενούς, οι οποίοι αποσύρθηκαν αργότερα μετά το σάλο που προκλήθηκε.

Στην πραγματικότητα, η ενέργεια της Διοίκησης εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης αντιμεταναστευτικής – αντιλαϊκής επίθεσης που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση, με αποτέλεσμα αλλοδαποί και ανασφάλιστοι να μην τολμούν να διαβούν τις πόρτες του δημόσιου συστήματος Υγείας, με κίνδυνο ακόμα και για τη ζωή τους.

Οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν ιατρική φροντίδα σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη και όχι να λειτουργούν σαν καταδότες και ανθρωποφύλακες.

Αυτές οι τακτικές και οι πολιτικές τροφοδοτούν τα ρατσιστικά τάγματα εφόδου και δίνουν τροφή και λόγο ύπαρξης στους υποστηρικτές του Χίτλερ, Μεταξά και Παπαδόπουλου, στα ναζιστικά μορφώματα, τύπου "χρυσής αυγής". Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ο υπουργός της, ο διοικητής του Νοσοκομείου, πρέπει να καταδικαστούν από τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, τον ιατρικό σύλλογο.

Καλούμε κάθε προοδευτικό άνθρωπο, όλους τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, σε ανειρήνευτο αγώνα απέναντι στο ρατσισμό, να καταγγέλλουν στις λαϊκές επιτροπές τέτοια περιστατικά, να εντείνουμε τον αγώνα για δημόσια,δωρεάν, σύγχρονη υγεία και περίθαλψη για όλους.